Cateva intrebari urgente la care trebuie sa raspunda presedintele Iohannis

Ar trebui să fim naivi să credem că Ponta, Băsescu şi, in general, toţi cei care urlă acum impotriva arestărilor sau aşa-ziselor abuzuri ale DNA nu mai pot de grija politicienilor plimbaţi in cătuşe prin faţa televiziunilor. Dacă vreţi mai multe detalii şi vă pasionează subiectul vă recomand să citiţi cartea lui Alain de Botton, "The News" (Ştirile) şi o să vedeţi că şi in lumea occidentală se ridică problema apetitului ridicat al jurnaliştilor pentru prezentarea de politicieni prinşi la furat, numai că dezbaterea de acolo este in cu totul alte sfere decat pe malul Damboviţei. De fapt, ce rezultă din cele două exemple este că unii vor să ne facă să inţelegem că procurorii din Romania au ajuns un fel de extratereştri care nu caută decat să bage oameni la inchisoare şi că ar fi bine pentru societate dacă puterile lor ar fi restranse.

acum 112 luni (5 May 2015)

Ar trebui să fim naivi să credem că Ponta, Băsescu şi, in general, toţi cei care urlă acum impotriva arestărilor sau aşa-ziselor abuzuri ale DNA nu mai pot de grija politicienilor plimbaţi in cătuşe prin faţa televiziunilor. Sau că parlamentarii care iniţiază legi prin care să restrangă puterile procurorilor sunt manaţi in luptă de interesul pentru o justiţie mai omenoasă in Romania.

Haideţi să lămurim insă de la inceput cateva dintre prostiile care ni se spun, seară de seară, de către politicieni ticăloşi şi propaganda care s-a pus in slujba marilor apărători ai drepturilor omului, mai exact ale omului arestat. Prima dintre minciuni este aceea că in ţările civilizate nu ar exista acest spectacol al demnitarilor care defilează cu cătuşe la maini prin faţa camerelor de luat vederi. Nu vă ia decat zece secunde să faceţi următorul exerciţiu banal : tastaţi pe google cuvintele "politicians" şi "handcuffs" şi veţi descoperi poze şi articole din presa occidentală despre politicieni arestaţi şi incătuşaţi, după care plimbaţi de la o instituţie la alta prin faţa reporterilor. Sigur, nu sunt atat de multe cazuri ca in Romania, numai că la ei nu s-a furat chiar atat de mult cum s-a intamplat la noi in ţară.

Dacă vreÅ£i mai multe detalii ÅŸi vă pasionează subiectul vă recomand să citiÅ£i cartea lui Alain de Botton, "The News" (Åžtirile) ÅŸi o să vedeÅ£i că ÅŸi in lumea occidentală se ridică problema apetitului ridicat al jurnaliÅŸtilor pentru prezentarea de politicieni prinÅŸi la furat, numai că dezbaterea de acolo este in cu totul alte sfere decat pe malul DamboviÅ£ei. De Botton crede, spre exemplu, că jurnaliÅŸtii greÅŸesc cand se axează doar pe prezentarea cazurilor de politicieni corupÅ£i ÅŸi nu fac eforturi pentru a descifra ÅŸi prezenta publicului contextul mai larg al fenomenului corupÅ£iei, defectele de sistem, pentru că se crează astfel impresia că toate problemele societÄ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro