Catedrala Mantuirii Neamului a primit 25 de milioane de lei, la rectificarea bugetara. Asociatia Secular-Umanista: "De ce BOR nu se poate autofinanta?"

Catedrala Mantuirii Neamului a primit 25 de milioane de lei, la rectificarea bugetara. Asociatia Secular-Umanista:

"Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. La Catedrala Neamului se vor folosi 100.000 de metri cub de beton, 45.000 de tone de armatura rigida si aproximativ 25.000 de tone de armatura flexibila, de zece ori mai mult decat la un bloc de zece etaje.

acum 92 luni (31 Jul 2015)

"Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului ", a spus ministrul Eugen Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa despre rectificarea bugetara, sustinuta vineri impreuna cu ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, transmite Mediafax.

Contactat de "Adevarul", Toma Patrascu, presedintele Asociatiei Secular-Umaniste din Romania (ASUR), a spus ca alocarea de fonduri publice pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului este scandaloasa. In realitate, constatam ca sursa banilor o reprezinta bugetele publice, fie ca este vorba de Guvern, de primarii sau de consilii judetene. Va pun o intrebare: Daca BOR are atat de multi adepti, daca BOR beneficiaza de acel srijin popular, atunci de ce nu poate sa se autofinanteze? "La inceputul sesiunii parlamentare voi depune un proiect de lege pentru a amenda legea Catedralei Mantuirii Neamului", a promis Cernea. Stadiul constructiei Catedralei Mantuirii Neamului

Luna trecuta, Catedrala Mantuirii Neamului era finalizata in proportie de 60%, iar in 2017 ar putea fi gata pentru a fi tinute slujbe, costurile pentru lucrarile "la rosu" fiind sub 100 de milioane de euro, potrivit parintelui Nicolae Cringasu, consilier patriarhal, coordonator la sectorul monumente si constructii bisericesti.

"Cheltuielile au fost pana acum de aproximativ 46 de milioane de euro, in care sunt incluse absolut toate, de la taxe, facturile emise, salarii, avize, ceea ce reprezinta peste 50 la suta din valoarea totala. Pentru biserica ar mai trebui 45 de milioane de euro, astfel ca valoarea totala ar fi sub 100 de milioane de euro, .

La Catedrala Neamului se vor folosi 100.000 de metri cub de beton, 45.000 de tone de armatura rigida si aproximativ 25.000 de tone de armatura flexibila, de zece ori mai mult decat la un bloc de ze... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro