Cate persoane au DREPT DE VOT la alegerile prezidentiale

Cate persoane au DREPT DE VOT la alegerile prezidentiale

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in tara isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in Romania in baza pasaportului simplu cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), pasaportului simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), pasaportului simplu electronic cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), in plus romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate si in baza titlului de calatorie.

acum 104 luni (1 Oct 2014)

Un numar de 1.245 de sectii de votare vor fi organizate in Bucuresti pentru alegerile prezidentiale, potrivit site-ului Biroului Electoral Central (BEC).

In ziua votarii, romanii aflati in tara isi pot exercita dreptul de vot in baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorie, buletinului de identitate, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic, carnetului de serviciu militar -- in cazul elevilor din scolile militare.

Cei care se afla in strainatate si in state care permit accesul pe teritoriul lor pe baza cartii de identitate in ziua alegerilor pot prezenta la urne pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu, pasaportul de serviciu electronic, pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar, titlul de calatorie, cartea de identitate, cartea electronica de identitate.

Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in tara isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in Romania in baza pasaportului simplu cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), pasaportului simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), pasaportului simplu electronic cu mentionarea tarii de domiciliu (CRDS), in plus romani cu domiciliul in strainatate care in ziua votarii se afla in strainatate isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in strainatate si in baza titlului de calatorie. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro