Cate milioane de euro au cheltuit spectatorii la Untold Festival. Zece beri, media zilnica pentru fiecare meloman

Cate milioane de euro au cheltuit spectatorii la Untold Festival. Zece beri, media zilnica pentru fiecare meloman

Calculul a fost facut astfel: persoanele din alte judete si din strainatate (75% din totalul participantilor- 180.000 de persoane in patru zile) au cheltuit 100 de euro pe zi (18 milioane de euro in patru zile), iar clujenii (25% din totalul participantilor - 60.000 de persoane in patru zile) au lasat la festival 35 de euro pe zi (2 milioane de euro in total). Banii "sparti" O cifra totala a banilor generati de Festivalul Untold in 2015 a fost data de organizatori in luna octombrie a anului trecut: 23 de milioane euro, din care 20 milioane sunt bani cheltuiti de participanti si 3 milioane de euro au fost banii investiti in comunitate de sponsori si parteneri prin prezenta lor in festival, tinand cont de sumele platite artistilor, costurile logistice, operationale si resursa umana.

acum 92 luni (8 Aug 2016)

Organizatorii Untold sustin ca anul trecut participantii la festival au generat 20 de milioane de euro, bani cheltuiti pe cazare, masa si diverse sesiuni de shopping. Calculul a fost facut astfel: persoanele din alte judete si din strainatate (75% din totalul participantilor- 180.000 de persoane in patru zile) au cheltuit 100 de euro pe zi (18 milioane de euro in patru zile), iar clujenii (25% din totalul participantilor - 60.000 de persoane in patru zile) au lasat la festival 35 de euro pe zi (2 milioane de euro in total).

Conform, directorului de comunicare al Untold, Adrian Chereji, la editia de anul acesta au participat peste 300.000 de persoane, iar procentul celor din Cluj si din alte judete este asemanator. Daca sumele cheltuite au ramas neschimbate fata de 2015, putem trage concluzia ca participantii din afara Clujului (225.000 de persoane) au cheltuit 22,5 milioane de euro la Untold, iar clujenii - 2,6 milioane de euro. In total, suma generata anul acesta de Untold ar fi de aproximativ 25,1 milioane de euro.

Diferenta de rezultat

Dintr-un studiu realizat de doi cercetatori ai Universitatii Babes-Bolyai (UBB), Ovidiu Moisescu, conferentiar in departamentul de Marketing al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, si doctoranda acestuia, Diana Arriane Stritter, privind Untold au rezultat insa alte sume. Astfel, participantii din afara municipiului Cluj-Napoca si a imprejurimilor sale au cheltuit 186,55 de lei (42 de euro) in medie pe zi, in timp ce fanii care au venit din oras si din imprejurimile acestuia, au pus la bataie 106,04 lei (24 de euro).

Astfel, raportat la preturile din 2016 ale produselor comercializate in cadrul festivalului, rezulta ca in medie un participant din afara Clujului a consumat zilnic: 10 beri (7 lei berea, deci 70 de lei in total) sau cinci long drink-uri (14 lei bucata, deci 70 de lei in total) sau 5-7 pahare cu vin (u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro