Cate locuri scot la bataie universitatile pentru specializarile cele mai cautate

Cate locuri scot la bataie universitatile pentru specializarile cele mai cautate

Astfel, la Facultatea de Politie sunt valabile 355 de locuri, la Facultatea de Politie de Frontiera-60 de locuri, iar la Facultatea de Jandarmi, respectiv de Pompieri sunt cate 50 de locuri. Cele mai vanate facultati de absolventii clasei a XII-a sunt: Automatica si Calculatoare (Specializarea Calculatoare si tehnologia informatiei- 329 de locuri, Specializarea Ingineria sistemelor- 250 de locuri) si Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (Specializarea Inginerie Electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale- 535 de locuri, Specializarea Calculatoare si tehnologia informatiei- 100 de locuri).

acum 30 luni (30 May 2018)

Universitatea din Bucuresti pune la dispozitie un total de 7.400 de locuri la cele 19 facultati din cadrul institutiei. Printre cele mai cautate specializari sunt cele de la Facultatea de Limbi Straine, unde sunt 446 de locuri bugetate (cu mentiunea ca sunt peste 10 specializari) si de la Facultatea de Matematica si Informatica (Tehnologia Informatiei-90 de locuri, Informatica- 210 locuri). La mare concurenta sunt si specializarile de la Facultatea de Administratie si Afaceri: Administrarea Afacerilor (200 de locuri) si Marketing (150 de locuri).De asemenea, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii ramane in continuare atractiva pentru absolventii de liceu.

Universitatea de Medicina pune la bataie peste 1.000 de locuri

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti aloca anul acesta 1.068 de locuri la buget. Astfel, la specializarea Medicina sunt puse la dispozitie 552 de locuri, la Medicina Dentara-166 de locuri, la Farmacie-166 de locuri, iar la Moase si Asistenta medicala generala sunt valabile 108 locuri. Astfel, la Facultatea de Politie sunt valabile 355 de locuri, la Facultatea de Politie de Frontiera-60 de locuri, iar la Facultatea de Jandarmi, respectiv de Pompieri sunt cate 50 de locuri.

Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE) scoate la concurs pentru admiterea la programele universitare de licenta, la invatamantul cu frecventa, 2.860 de locuri la buget. Astfel, la specializarea Cibernetica Economica se ofera 220 de locuri, la Informatica Economica- 300 de locuri, iar la Statistica si Previziune Economica-100 de locuri. Cele mai vanate facultati de absolventii clasei a XII-a sunt: Automatica si Calculatoare (Specializarea Calculatoare si tehnologia informatiei- 329 de locuri, Specializarea Ingineria sistemelor- 250 de locuri) si Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei (Specializarea Inginerie Electronica, telecomunicatii si tehnol... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro