Catastrofele din Europa dau cosmaruri firmelor de asigurare

Cererile de despagubiri in urma recentelor inundatii din Germania vor ajunge probabil la aproximativ un miliard de euro, vor afecta profitabilitatea asiguratorilor germani, dar este putin probabil sa ameninte profilele lor de creditare, se arata intr-un raport publicat de agentia de evaluare financiara Fitch Ratings. Miliarde si in Franta Costul celor mai grave inundatii din Franta din ultimele trei decenii ar putea ajunge la doua miliarde de euro, asiguratorii francezi estimand ca vor primi cereri de despagubiri in valoare de sute de milioane de euro, transmit Euronews si France 24, citate de Agerpres. De acum doua saptamani, de cand au inceput ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate si puse la adapost de serviciile de interventie, in cursul a 16.000 de actiuni efectuate pe intreg teritoriul Frantei. Risc mai mare, pret mai mare "Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) analizeaza, impreuna cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), oportunitatea introducerii unei fransize din suma asigurata sau a maririi primei de asigurare", spune Nicoleta Radu-Neacsu, director general al PAID Romania.

acum 89 luni (17 Jun 2016)

Nici Romania nu este ferita de inundatii si Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor ar putea fi nevoit sa achite sume din ce in ce mai mari.

Cererile de despagubiri in urma recentelor inundatii din Germania vor ajunge probabil la aproximativ un miliard de euro, vor afecta profitabilitatea asiguratorilor germani, dar este putin probabil sa ameninte profilele lor de creditare, se arata intr-un raport publicat de agentia de evaluare financiara Fitch Ratings. Cel mai semnificativ impact va fi resimtit de companiile cu o cota ridicata de piata in sectorul asigurarii locuintelor si al automobilelor, in special Versicherungskammer Bayern si SV SparkassenVersicherung, care sunt active in regiunile cele mai afectate de inundatii, se arata in raportul Fitch. Pierderile economice vor depasi semnificativ un miliard de euro deoarece doar aproximativ o treime din politele de asigurare a locuintei din Germania includ acoperirea in caz de dezastre naturale, apreciaza agentia de evaluare financiara.

Miliarde si in Franta

Costul celor mai grave inundatii din Franta din ultimele trei decenii ar putea ajunge la doua miliarde de euro, asiguratorii francezi estimand ca vor primi cereri de despagubiri in valoare de sute de milioane de euro, transmit Euronews si France 24, citate de Agerpres. In Paris, apele Senei s-au stabilizat dupa ce au atins nivelul de 6,10 m pe 3 iunie, in noaptea de vineri spre sambata, cel mai ridicat din 1982. Premierul Manuel Valls a informat ca zeci de milioane de euro vor fi disponibile pentru victimele inundatiile, care trebuie sa astepte timp indelungat inainte ca firmele de asigurari sa le acorde compensatii pentru pierderile suferite. Fondul va fi gestionat de prefecturile din departamentele afectate de inundatii, care vor colabora cu serviciile sociale", le-a declarat jurnalistilor oficialul francez.

Dupa o saptamana de ploi abundente in Europa, au murit cel putin 18 persoane in inundatiile din Germania, Franta, Rom... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro