Catastrofa aeriana in Alpii Francezi

Compania germana low-cost a anuntat ca la bord se aflau 67 de pasageri de nationalitate germana, din care 16 copii care facusera un stagiu la o scoala din Spania, 40 de nationalitate spaniola si se lucra la identificarea celorlalti care erau la bord. Aparatul decolase la 9.55 de pe aeroportul El Prat cu numarul de zbor GW9525 si autoritatile companiei Germanwings au relatat ca Airbusul 320 a pierdut brusc 4.000 m in cateva secunde inainte de a se prabusi in Alpii Francezi, lovindu-se de piscurile muntoase care in regiune ating altitudini de 3.000 m.

acum 87 luni (24 Mar 2015)

Un avion al companiei germane low-cost Germanwings, componenta a celebrei companii Luftansa, ce efectua zborul Barcelona-Dusseldorf, s-a prabusit marti in Alpii Francezi, intr-o zona imposibil de atins pe cale rutiera, in apropiere de localitatea Barcelonnette. La bord se aflau 144 de pasageri si 6 membri ai echipajului, de nationalitate germana, spaniola si turca. Echipe de salvatori francezi s-au mobilizat rapid, o ancheta este in curs si noi date apar cu fiecare ora.

Tragedia aviatica din sudul Frantei a mobilizat imediat echipe de salvatori francezi care au stabilit o baza unde vor fi aduse toate trupurile celor decedati in accidentul Airbusului 320 al companiei Germanwings si toate bucatile aparatului prabusit. Epava a fost reperata rapid de elicoptere de salvare, resturile avionului fiind imprastiate pe o suprafata de doi km. Compania germana low-cost a anuntat ca la bord se aflau 67 de pasageri de nationalitate germana, din care 16 copii care facusera un stagiu la o scoala din Spania, 40 de nationalitate spaniola si se lucra la identificarea celorlalti care erau la bord. Cauzele prabusirii nu se cunosc si Ministerul francez de Interne a precizat ca se vor face eforturi pentru determinarea lor cat mai curand posibil.

Aparatul decolase la 9.55 de pe aeroportul El Prat cu numarul de zbor GW9525 si autoritatile companiei Germanwings au relatat ca Airbusul 320 a pierdut brusc 4.000 m in cateva secunde inainte de a se prabusi in Alpii Francezi, lovindu-se de piscurile muntoase care in regiune ating altitudini de 3.000 m. Pilotul avea o experienta profesionala de 10 ani si ultimul examen tehnic al avionului dateaza din 2013.

Accidentul a survenit in timp ce regele Spaniei, aflat cu regina in vizita la Paris, era primit de presedintele Hollande. Ministerul de Externe francez a precizat ca a activat Unitatea de urgenta consulara ce coordoneaza activitatile consulatelor din Marsilia si Dusseldorf, cele mai apropiate de scena tragediei, pentr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro