Catalin Voicu, salvat de puscarie cu ajutorul Monitorului Oficial

Catalin Voicu, salvat de puscarie cu ajutorul Monitorului Oficial

Prima instanta a constatat ca din totalul de 2.557 de zile (7 ani) pe care le avea de executat, Catalin Voicu a executat efectiv 939 de zile de inchisoare, a stat 476 de zile de arest preventiv si i se recunosc ca efectuate 296 de zile de munca, dintre care 116 pentru activitati lucrative si 180 de zile pentru cele sase "lucrari stiintifice" pe care le-a scris in spatele gratiilor. Adriana Costescu ne-a contactat cu putin inainte de inchiderea editiei si ne-a spus ca la acea ora nu are acces la baza de date, dar ca e posibil ca ordonanta in discutie sa fie inca la Guvern si sa nu fi ajuns la Monitorul Oficial: "Un document ajunge de la Guvern la Monitorul Oficial in 30 de minute si se publica in maximum 48 de ore de la inregistrare. Meme Stoica urmeaza la rand O alta vedeta mediataca ce urmeaza sa beneficieze de ultimele zile de viata ale retetei "carte de stiinta contra 30 de zile de puscarie" este Mihai Stoica, fostul presedinte al Clubului Steaua.

acum 54 luni (9 Feb 2016)

Guvernul a adoptat miercurea trecuta, pe 3 februarie, doua ordonante de urgenta: una care modifica prevederi ale Codului de Procedura Civila, ca urmare a unei decizii a Curtii Constitutionale, si o alta care modifica Legea 254 din 2013 privind executarea pedepselor.

Aceasta din urma ordonanta suspenda pentru sase luni, pana in septembrie, prevederea legala care conferea detinutilor ce scriu lucrari stiintifice beneficiul reducerii pedepsei cu 30 de zile pentru fiecare astfel de lucrare. Ordonanta a fost promovata de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si adoptata ca urmare a uriasului scandal public izbucnit dupa ce, incepand cu anul 2013, sute de detinuti s-au apucat sa scrie asa-numite lucrari stiintifice pentru a castiga zile de libertate.

Ordonanta de urgenta care modifica Codul de Procedura Civila a fost publicata in Monitorul Oficial a doua zi dupa sedinta de guvern, adica joi, 4 februarie, si se intinde pe trei pagini si jumatate. Asta in conditiile in care cel putin patru detinuti cu nume sonore urmeaza sa primeasca in zilele urmatoare decizii definitive de eliberare anticipata, bazate si pe "lucrarile stiintifice" realizate dupa gratii. El are deja o decizie de eliberare conditionata, pronuntata de Judecatoria Gaesti pe 27 noiembrie anul trecut. Prima instanta a constatat ca din totalul de 2.557 de zile (7 ani) pe care le avea de executat, Catalin Voicu a executat efectiv 939 de zile de inchisoare, a stat 476 de zile de arest preventiv si i se recunosc ca efectuate 296 de zile de munca, dintre care 116 pentru activitati lucrative si 180 de zile pentru cele sase "lucrari stiintifice" pe care le-a scris in spatele gratiilor. Vineri, pe 12 februarie, instanta superioara, Tribunalul Dambovita, va judeca recursul inaintat de DNA fata de eliberarea conditionata a lui Voicu, iar sentinta pe care o va da va fi definitiva.

Daca ordonanta Guvernului care suspenda dreptul de a primi 30 de zi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro