Catalin Predoiu, despre relatia PNL cu Iohannis: Trebuie sa iesim din postura de vagon la remorca. E nevoie de reforma. Altfel, vom fi niste epigoni

Catalin Predoiu, despre relatia PNL cu Iohannis: Trebuie sa iesim din postura de vagon la remorca. E nevoie de reforma. Altfel, vom fi niste epigoni

S-au schimbat relatiile de munca, modul de comunicare, relatiile de afaceri, sub impactul acestor tehnologii. Important e ca aceste grupuri sa actioneze potrivit statului, sa fie o norma uniforma privind procedura de alegeri la nivel local, si alegerea delegatilor. M-as bucura sa avem o competitie de idei , dar am vazut doar ideea de mai multa democratie interna si parteneriatul cu presedintele Iohannis. PNL trebuie sa ramana alaturi de Klaus Iohannis pentru ca nu vad la ora aceasta in societate un vector care sa garanteze, altul decat Iohannis, dezvoltare democratica. Exista viata si dupa 17 iunie, dupa Congres.Trebuie sa ne apucam de treaba cu sefii de filiale, de organizatii locale. Ati mai facut acest gest, de a va retrage, cand a fost vorba de Klaus Iohannis. E aceasta candidatura un soi de revansa pentru esecul de la locale? Stiu ca fiecare isi indeamna colegii de filiala sa fac asa sau altcumva, dar fiecare membru de partid are responsabilitatea votului.

acum 38 luni (5 Apr 2017)

PNL este acum impartit in tabere, cooperative, bisericute. De ce ati vrea sa fiti presedintele unui asemenea partid? Nu doar PNL, ci toate partidele, cele traditionale, au nevoie de reforma. S-au schimbat relatiile de munca, modul de comunicare, relatiile de afaceri, sub impactul acestor tehnologii. Toate partidele din Romania au nevoie de modernizare si reforma.

Partidele din Romania sunt structuri create dupa 1989, unele s-au mai reformat, altele nu. Daca vrem ca partidele sa nu fie structuri rigide, oarecum controlate, vom vedea ca va continua fenomentul de respingere al partidelor politice.

Si PNL sufera de aceleasi pricini. Are nevoie de o reforma profunda, de modernizare. Va faceti ca nu vedeti ca in partid expresia zilei e "lupta de culise"?

Nu ma fac ca nu vad. Sunt activitati ale membrilor de partid, incercari de a pune oameni fideli in anumite functii. Trebuie sa facem o munca interna in partid. Important e ca aceste grupuri sa actioneze potrivit statului, sa fie o norma uniforma privind procedura de alegeri la nivel local, si alegerea delegatilor. Concret, am adoptat o norma de reprezentare in BPN.

Sa se tina cont de rezultatele alegerilor locale si parlamentare. Adica in functie de rezultate. 50% procent pe alegerile locale, 50% la alegerile parlamentare, ponderat cu numarul de voturi. Nu trebuie calculat doar dupa procentaj, ci si dupa numarul de voturi. Atat domnul Busoi, cat si doamna Turcan trebuie sa asigure o conducere ferma, sa tina partidul in mana.

Vi se pare ca nu au asigurat o conducere ferma? M-as bucura sa avem o competitie de idei , dar am vazut doar ideea de mai multa democratie interna si parteneriatul cu presedintele Iohannis. De exemplu: oameni profesionisti in partid si politica. Aplicarea de programe sectoriale, un alt exemplu. Daca ne limitam sa ne luptam pe o structura si atat, care acum e anchilozata, nu am fac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro