Catalin Predoiu: "0,11% din populatia europeana, cat reprezinta valul de refugiati, nu pot dobori Europa"

Catalin Predoiu:

Predoiu, fost ministru al Justitiei in perioada guvernelor conduse de Emil Boc avertizeaza ca politicienii romani, dar si cei din alte state europene, trebuie sa fie rationali si nu uite de valorile care stau la baza proiectului european, devenind adeptii unui discurs negativ si agresiv la adresa refugiatilor. De asemenea, trebuie ca la nivel European sa fie integrat acest prim val de refugiati din cauze umanitare, sa fie ajustata politica de migratie si de control al frontierelor, sa fie reformat Frontex si sistemul Dublin, si consolidat Schengen, toate pe baza valorilor europene.

acum 106 luni (10 Sep 2015)

Predoiu, fost ministru al Justitiei in perioada guvernelor conduse de Emil Boc avertizeaza ca politicienii romani, dar si cei din alte state europene, trebuie sa fie rationali si nu uite de valorile care stau la baza proiectului european, devenind adeptii unui discurs negativ si agresiv la adresa refugiatilor. Greseala fatala pe care europenii ar putea sa o faca in criza valului de refugiati este abandonarea propriilor valori europene, care au stat si vor sta la baza constructiei europene: umanitate, solidaritate, legalitate. Ceea ce isi doresc cu ardoare fundamentalistii si ISIS este sa intram in paradigma lor de gandire si de joc al urii: ei vs noi, crestini vs musulmani. Aceasta ar fi o eroare fatala, sustine prim-vicepresedintele PNL intr-un comunicat de presa de joi. Dar abandonarea de catre europeni a propriilor valori ar putea duce in timp la subminarea proiectului European, care este unul de succes, un proiect al pacii, prosperitatii si stabilitatii. Iata de ce nu avem alta solutie decat sa ne pastram in paradigma valorilor noastre, pentru a castiga jocul de sah care se desfasoara acum pe un plan mai putin vizibil.

De asemenea, trebuie ca la nivel European sa fie integrat acest prim val de refugiati din cauze umanitare, sa fie ajustata politica de migratie si de control al frontierelor, sa fie reformat Frontex si sistemul Dublin, si consolidat Schengen, toate pe baza valorilor europene. In ceea ce priveste problematica integrarii primului val, Predoiu ridica un semn de inrebare si puncteaza faptul ca 28 de state ar trebui sa fie capabile de solutionarea unei asemenea dificultati.

Predoiu saluta "solutia inteligenta" a lui Juncker, Iohannis e nemultumit de cota de imigranti revenita Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemultumit de anuntul Comisiei Europene privind cota de imigranti revenita Romaniei, precizand ca mandatul Romaniei la Consiliul Justitiei si Afaceri In... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro