Catalin Maruta, pus la zid pentru difuzarea unor imagini cu victima violului din Vaslui. Cum se apara

După ce a difuzat imagini cu adolescenta violată de şapte băieţi din Vaslui, realizatorul emisiunii TV "La Măruţă", Cătălin Măruţă, a fost pus la zid de mai multe voci, intre care şi cea a avocatei victimei. Am avut o singură conversaţie telefonică in care ea a spus că vrea să intre prin telefon şi că primeşte ameninţări de la alte posturi de televiziune pentru că işi doresc atat de mult interviuri incat o linşază public.

acum 55 luni (22 Jul 2015)

După ce a difuzat imagini cu adolescenta violată de şapte băieţi din Vaslui, realizatorul emisiunii TV "La Măruţă", Cătălin Măruţă, a fost pus la zid de mai multe voci, intre care şi cea a avocatei victimei. Măruţă s-a apărat, miercuri, printr-un mesaj postat pe Internet in care precizează că postul Pro TV are acorduri scrise atat de la tanără, cat şi de la mama acesteia pentru imaginile difuzate. Pe pauză de publicitate, i-a spus reporterului că iși dorește să apăra pentru a mulțumi, fiind copleșită de mesajele și incurajările primite. Am fost informați că iși dorește să apăra și să vorbească și am decis să mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majoră, și-a dat acordul in scris și au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a făcut terapie psihologică și a mers la școală, viaţa ei redevenind aproape la normal.

In plus, Măruţă a spus că tanăra işi doreşte să mai facă terapie, iar echipa emisiunii i-a promis că o va ajuta, intrucat au primit mesaje de la mai mulţi psihologi care vor să o ajute gratuit.

In privinţa avocatei Mioara Donosă, care l-ar fi rugat să nu difuzeze imagini cu victima, Măruţă spune că decizia finală de a apărea sau nu pe micul ecran i-a aparţinut tinerei. "Nu am de unde să ştiu ce au vorbit, dar pot să vă spun că victima şi mama ei au luat decizia de a apărea fiind informate de avocată in legătură cu drepturile lor. Am avut o singură conversaţie telefonică in care ea a spus că vrea să intre prin telefon şi că primeşte ameninţări de la alte posturi de televiziune pentru că işi doresc atat de mult interviuri incat o linşază public.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a citi mesajul integral transmis de Cătălin Măruţă.

Inițial, cei șapte tineri au fost arestați preventiv, după care magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea in arest la domiciliu, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro