Catalin Maruta, explicatii cu privire la difuzarea imaginilor cu victima violului din Vaslui: "Avem acordul fetei si al mamei. Am facut totul legal"

Amintim ca in editia de ieri "La Maruta", difuzata de postul Pro TV, tanara din Vaslui a aparut la finalul emisiunii, timp de sase minute, dupa ce mama victimei a facut o serie de declaratii in direct. Catalin Maruta: "Avocata mi-a zis ca primeste amenintari de la alte posturi" Pe de alta parte, realizatorul TV neaga faptul ca i-ar fi promis avocatei victimei ca va proteja identitatea mamei, dupa cum aceasta a declarat pentru "Adevarul", Maruta afirmand ca femeia primeste amenintari de la alte posturi de televiziune: "Stiu ca avocata tinerei a declarat ca si-a sfatuit clientele sa nu apara, dar ca le-a spus ca decizia finala le apartine. In presa se discuta intens despre tabloidizare, dar realitatea este ca excesele au fost facute tocmai de cei care arata cu degetul: au filmat pe ascuns si au difuzat imagini fara acord, au preluat imaginile noastre fara a avea acest drept, au transformat-o pe tanara in vedeta peste noapte si pot sa va spun ca ea, mama si avocata au fost permanent amenintate de asa-zisi jurnalisti care nu puteau accepta ca ele au acordat interviuri altora.

acum 58 luni (22 Jul 2015)

Amintim ca in editia de ieri "La Maruta", difuzata de postul Pro TV, tanara din Vaslui a aparut la finalul emisiunii, timp de sase minute, dupa ce mama victimei a facut o serie de declaratii in direct. Inclusiv, Mioara Donosa, avocata din Vaslui care o reprezinta in instanta pe eleva violata, s-a aratat revoltata de decizia postului Pro TV de a face publica identitatea victimei, in contextul in care realizatorul TV i-a dat asigurari ca va fi protejata si identitatea mamei, nu doar a fetei. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite. Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut opt luni de la incident, timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei redevenind aproape la normal", a explicat Maruta. Catalin Maruta: "Avocata mi-a zis ca primeste amenintari de la alte posturi" Pe de alta parte, realizatorul TV neaga faptul ca i-ar fi promis avocatei victimei ca va proteja identitatea mamei, dupa cum aceasta a declarat pentru "Adevarul", Maruta afirmand ca femeia primeste amenintari de la alte posturi de televiziune: "Stiu ca avocata tinerei a declarat ca si-a sfatuit clientele sa nu apara, dar ca le-a spus ca decizia finala le apartine. Nu am de unde sa stiu ce au vorbit, dar pot sa va spun ca victima si mama ei au luat decizia de a aparea fiind informate de avocata in legatura cu drepturile lor. Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre prin telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public. Catalin Maruta: "Victima a facut terapie si nu era in soc" In plus, Maruta a subliniat si ca echipa emisiunii a facut demersurile pe cale legala, informandu-le pe avocata, pe tanara agresata si pe m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro