Catalin Chereches, trimis in judecata in stare de arest preventiv

Catalin Chereches, trimis in judecata in stare de arest preventiv

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada martie 2015 - septembrie 2015, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

acum 96 luni (20 May 2016)

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Catalin Chereches, primar al municipiului Baia Mare, pentru infractiunea de luare de mita, in forma continuata. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie 2015 - septembrie 2015, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei.

De asemenea, in perioada imediat urmatoare, inculpatul Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala, operatiune care nu s-a mai finalizat.

In legatura cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

Anterior, la data de 25 aprilie 2016, la solicitarea inculpatului, din aceeasi suma pretinsa cu titlu de mita, denuntatorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro in contul unei datorii.

"Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata in comunicatul remis presei de catre DNA. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro