Catalin Chereches scapa de arestul preventiv

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare a scăpat, miecuri, de arestul preventiv și urmează să fie plasat in arest la domiciliu, au decis magistrații Curții de Apel Cluj, informează Agerpres. Printre acestea se numără ca primarul ales al municipiului Baia Mare să se prezinte in fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de cate ori este chemat.

acum 92 luni (10 Aug 2016)

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare a scăpat, miecuri, de arestul preventiv și urmează să fie plasat in arest la domiciliu, au decis magistrații Curții de Apel Cluj, informează Agerpres.

Potrivit incheierii pronunțate miercuri in această cauză, judecătorii au dispus punerea de indată in libertate a inculpatului, dacă acesta nu este arestat in altă cauză.

"Admite cererea de inlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C.C., in baza dispozițiilor art. 23/UP/27.04.2016, emis de către Tribunalul Cluj, dacă nu este arestat in altă cauză", se arată in incheiere. Printre acestea se numără ca primarul ales al municipiului Baia Mare să se prezinte in fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de cate ori este chemat.

De asemenea, Cherecheș nu are voie să comunice direct sau indirect cu martorii din dosarul in care este judecat. 4 Cod procedură penală atrage atenția inculpatului că, in caz de incălcare cu rea-credință a măsurii sau obligațiilor ce ii revin, măsura arestului la domiciliu poate fi inlocuită cu măsura arestării preventive. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigații Criminale a Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș.

Pe 27 aprilie 2016, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat preventiv printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită in formă continuată. El a fost reales, la alegerile locale din 5 iunie, și a caștigat un nou mandat de primar, obținand 70,14% din voturi.

In 21 iulie, Cătălin Cherecheş, a depus jurămantul de credinţă, pentru conducerea municipiului Baia Mare, in fața a 18 consilieri locali. El a fost, insi, suspendat din funcția de primar al municipiului Baia M... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro