Cata nevoie avem de suplimentele alimentare. "Intri in farmacie cu o reteta de 12 lei si pleci cu o plasa plina"

Cata nevoie avem de suplimentele alimentare.

Te simti obosit, ti-e greu sa cobori din pat, nu ratezi niciun "pui" de raceala, ai fel de fel de simptome pe care, adesea, le pui pe seama unor carente in organism. Inainte de a inghiti suplimente alimentare de tot felul, ne spun medicii, e important sa avem grija ce mancam si daca nu cumva toate vitaminele care ne pot costa sute de lei le-am putea obtine din alimentatie. Bineinteles, cand vorbim de alimente e necesar sa vorbim si de calitatea acestora, de sursa din care provin, insa cu un pic de grija nu avem nevoie sa apelam la suplimentele alimentare", spune medicul de familie Emilia Raileanu.

acum 57 luni (3 Nov 2016)

Te simti obosit, ti-e greu sa cobori din pat, nu ratezi niciun "pui" de raceala, ai fel de fel de simptome pe care, adesea, le pui pe seama unor carente in organism. Daca de toate astea te plangi in farmacie, imediat se va gasi leacul, iar vitaminele la cutie trec rapid din raft in punga de cumparaturi.

Inainte de a inghiti suplimente alimentare de tot felul, ne spun medicii, e important sa avem grija ce mancam si daca nu cumva toate vitaminele care ne pot costa sute de lei le-am putea obtine din alimentatie.

"Bomba" de vitamina C din borcanul cu miere

"Destul de putine sunt elementele pe care nu le putem asigura din alimentatie. Vorbim de Omega 3, de exemplu. Bineinteles, cand vorbim de alimente e necesar sa vorbim si de calitatea acestora, de sursa din care provin, insa cu un pic de grija nu avem nevoie sa apelam la suplimentele alimentare", spune medicul de familie Emilia Raileanu.

Vitamina C, atat de necesara pentru a ne pune repede pe picioare cand ne incearca o viroza, de exemplu, e de preferat sa o luam nu din drajeuri, ci din... Din acest produs consumam cate o lingurita-doua pe zi, iar aportul de vitamina C va fi extraordinar", spune medicul, atragand, in schimb, atentia ca mierea sa fie, la randul ei, din sursa sigura.

Aport de vitamina C ne aduc si fructele de padure, pe care, e drept, ar trebui sa ne ingrijim sa le procuram in sezon. Se consuma ca atare, sau le putem adauga in iaurtul simplu, in loc sa consumam acele produse atat de nocive, pline de zaharuri, care sunt iaurturile cu fructe din comert.

Ghimbirul creste imunitatea

Pentru a ne pregati organismul sa lupte cu virusii de tot felul si alte incercari ale sezonului rece avem de asemenea la indemana ghimbirul, ne sfatuieste dr.

Din ce in ce mai agresiv sunt promovate produsele care ne asigura doza de licopen, spre ex... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro