Cata apa trebuie sa bei zilnic in functie de greutate. "Un om care cantareste 50 de kilograme trebuie sa bea 1,65 litri"

Cata apa trebuie sa bei zilnic in functie de greutate.

Pe langa faptul ca este vitala pentru organism, apa ne da energie, ne ajuta sa ne concentram si sa fim sanatosi. Astfel, o persoana care cantareste 50 de kilograme are nevoie de 1,65 litri de apa pe zi, iar una care cantareste 100 de kilograme are nevoie de 3,3 litri. Apa este vitala si pentru eliminarea toxinelor Chiar daca rinichii sunt primii atacati, tot organismul poate suferi de cauza lipsei de apa.

acum 96 luni (29 Feb 2016)

Pe langa faptul ca este vitala pentru organism, apa ne da energie, ne ajuta sa ne concentram si sa fim sanatosi. Cantitatea de apa de care are nevoie organismul depinde de greutate.

"Cu totii au auzit sau am vazut la televizor avertismentul care ne spune ca consumam 2 litri de lichide pe zi. Potrivit ultimelor studii este nevoie de 330 de mililitri de apa la fiecare 10 kilograme. Astfel, o persoana care cantareste 50 de kilograme are nevoie de 1,65 litri de apa pe zi, iar una care cantareste 100 de kilograme are nevoie de 3,3 litri. Este bine ca necesarul de apa sa fie consumat pe tot parcursul zilei, sa nu treaca ore intregi fara sa bem un pahar cu apa. Cam la fiecare 2-3 ore trebuie sa bem apa, chiar si mai des daca suntem afara vara cand este canicula", spune nutritionistul Eva Iortan. "De multe ori bem apa atunci cand simtim ca ne este sete sau ni se usuca buzele. Acestea sunt insa semne ca incepem sa ne deshidratam, deci nu trebuie sa asteptam sa vem senzatie de sete. De la ameteli, probleme de concentrare sau chiar lesin. Lipsa de apa duce in timp si la pietre la rinichi. De asemenea daca nu consumam suficienta apa rinichii nu vor putea sa filtreze toxinele asa cum trebuie si multe substante nocive vor ramane in organism. Daca avem un obicei din a nu consuma apa putem sa dezvoltam insuficienta renala, o boala extrem de grava", mai spune medicul.

Apa este vitala si pentru eliminarea toxinelor

Chiar daca rinichii sunt primii atacati, tot organismul poate suferi de cauza lipsei de apa. "Daca nu bem suficienta apa putem sa avem probleme de gandire, deoarece si creierul este afectat deoarece circuitul sanguin este mai lent. Muschii sunt si ei afectati de deshidratare si daca nu bem suficienta apa putem avea dureri si carcei. Plamanii sufera si ei si in timp putem dezvolta astm daca nu bem suficienta apa. De multe ori, pe langa problemele hormonale sau infectioase, lipsa apei este una din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro