Cat va costa carnea de miel la Paste. Cioban: "Oaia nu stie ca e duminica, ca e ploaie, ca e viscol, trebuie sa fii langa ea"

Cat va costa carnea de miel la Paste. Cioban:

In consecinta, oierii spera ca astfel castigul sa fie mai bun si cred ca pretul pe kilogram de carne de miel va fi in jur de 20 de lei. Ciobanii spun ca este multa munca si ca un pret corect ar fi de cel putin 20 de lei pentru un kilogram, un pret care ar acoperi si cheltuielile cu hrana de peste iarna.

acum 50 luni (11 Apr 2016)

Daca in anii trecuti perioada dintre momentul cand se nasteau primii miei si perioada in care erau sacrificati a fost oarecum mica, anul acesta mieii vor fi mult mai mari la momentul sacrificarii. In consecinta, oierii spera ca astfel castigul sa fie mai bun si cred ca pretul pe kilogram de carne de miel va fi in jur de 20 de lei.

Foarte aproape de municipiul Drobeta Turnu Severin, la Cerneti, la ferma familiei Giurconiu, peste 250 de miei sunt pregatiti pentru vanzare. Sunt maricei fata de alti ani la greutate, la pret nu am aflat cat o sa fie cu siguranta. Am inteles ca o sa fie in jur de 20 de lei kilogramul. Noi nu avem abatoare pentru ovine si caprine de sacrificat si procesatorii isi bat joc, stiu bine ca nu ne sustine statul suficient si ne dau un pret de nimic", spune Giurconiu Valentin Daniel, proprietarul fermei. Vanzarile la piata sunt scazute

Sotia, Angela Giurconiu, se plange insa ca vanzarile in ultima perioada sunt foarte slabe in piata de la Drobeta Turnu Severin:

"Sunt cam marisori, Pastele este cam tarziu si nu stim ce preturi vor avea, oricum cred ca o sa fie mai scazut decat anul trecut. Cheltuielile sunt foarte mari, trebuie investit in ele, toata iarna boabe la oi, boabe la capre, tarate la vaci, huroaie la vitei, nu le dai nu faci nimic. Si iarna singura sursa de venit este laptele de la vaci. Un pret de 20 de lei kilogramul ar fi unul bun, ar mai acoperi din cheltuieli, dar nu ne astepam la 20, cred ca o sa fie mai putin".

Ciobanii spun ca este multa munca si ca un pret corect ar fi de cel putin 20 de lei pentru un kilogram, un pret care ar acoperi si cheltuielile cu hrana de peste iarna.

"Eu as vrea cat de mult"

"Sper sa fie un an mai bun decat cel de anul trecut, mieii sa fie platiti. Sa fie cel putin la 20 de lei, ca sa acoperim cheltuielile, sa iese un profit. Munca noastra sa stiti ca nu este... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro