Cat trebuie sa numeri pana sa realizezi ce fel de calamitate anunta sirenele care suna in Romania. "Pana la 33, cel mult"

Cat trebuie sa numeri pana sa realizezi ce fel de calamitate anunta sirenele care suna in Romania.

Dupa un amplu exercitiu national organizat in cursul lunii aprilie de catre Inspectoratul general pentru situatii de urgenta (IGSU), autoritatile au descoperit faptul ca multe dintre mijloace tehnice de alarmare existente nu functioneaza. Patru tipuri de semnale In cele 60 de minute alocate lunar exercitiilor, alarmele instalate in oras dau patru tipuri de semnale: aeriana, la dezastre, de pre-alarmare aeriana si de incetare a alarmei.

acum 35 luni (4 Nov 2017)

Dupa un amplu exercitiu national organizat in cursul lunii aprilie de catre Inspectoratul general pentru situatii de urgenta (IGSU), autoritatile au descoperit faptul ca multe dintre mijloace tehnice de alarmare existente nu functioneaza. Prin urmare, incepand cu luna august, conducerea IGSU a decis ca intre orele 10:00 si 11:00 ale primei zile de miercuri din fiecare luna sa aiba loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei. Patru tipuri de semnale In cele 60 de minute alocate lunar exercitiilor, alarmele instalate in oras dau patru tipuri de semnale: aeriana, la dezastre, de pre-alarmare aeriana si de incetare a alarmei. Diferenta intre cele patru tipuri de semnale este data de timpii cat semnalele sunt emise si durata dintre emisia acestor semnale acustice. Cea mai simplu de inteles pentru populatie este cea de incetare a alarmei. Aceasta este, de fapt, un sunet continuu, emis la aceeasi intensitate timp de doua minute. Intre trei si 15 sunete Alarmele care anunta iminenta unui pericol se diferentiaza intre ele prin numarul de sunete care le compun si pauzele dintre acestea. Cel mai mic numar de sunete il are alarma pre-aeriana, care este compusa din trei sunete emise timp de cate 32 de secunde fiecare. In cazul alarmei care anunta producerea unor dezastre, numarul sunetelor emise de sirene este de cinci, fiecare avand o durata de cate 16 secunde. Intre aceste cinci serii de sunete care anunta dezastrele exista cate o pauza de zece secunde. "Instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul dispunerii masurilor de protectie a populatiei si bunurilor materiale, precum si pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice au loc pe timpul inundatiilor, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor", se arata in comunicatul prin care Inspectoratul anu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro