Cat timp ar putea dura recuperarea lui Gabriel Cotabita: artistul face exercitii de mers cu o carja cu senzori
Gabriel Cotabita invata mearga cu o carja speciala Totodata, "Libertatea" scrie ca pe langa sedintele zilnice de kinetoterapie si fizioterapie, la care se adauga si orele de logopedie, artistul face, pentru inceput, si scurte exercitii de mers si orientare in spatiu, cu ajutorul unei carje prevazute cu senzori, care coreleaza greutatea cu gradul de apasare, o creatie tehnologica pentru care medicul Mihai Berteanu, cel care conduce Spitalul Elias, unde se afla Cotabita in prezent, a primit brevetul de inventator. Gabriel Cotabita, transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare Cantaretul Gabriel Cotabita a fost transferat, marti dimineata, de la Spitalul de Urgenta Floreasca la Spitalul Elias din Capitala, pentru un proces complex de recuperare. Gabriel Cotabita este constient, momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie Cantaretul Gabriel Cotabita (59 de ani) este constient, au anuntat reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti intr-un comunicat in care preziceaza ca "momentele de cooperare alterneaza cu perioade de confuzie". Nu s-a pus in niciun moment problema de deconectare de la aparate" Fiicele lui Gabriel Cotabita, care este in coma de mai bine de doua saptamani dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, au facut cateva precizari cu privire la starea de sanatate a artistului, precizand ca nu s-a pus in niciun moment problema ca acesta sa fie deconectat de la aparate.
Ciubotaru spune ca procesul de recuperare al lui Cotabita este unul de lunga durata, iar medicamentele pe care acesta le ia ii cauzeaza momente de lipsa de luciditate. De vorbit, vorbeste, e coerent, insa are si momente de lipsa de luciditate. "La acest tip de pacienti dureaza intre sase luni si un an sa-si recupereze abilitatile"
Afirmatiile lui George Ciubotaru sunt sustinute si de Tuncay Ozturk, sotul Andreei Marin si specialist in recuperare medicala, care a declarat in emisiunea "Click!", de la Prima TV, ca in astfel de cazuri pacientii nu se recupereaza complet, procesul de recuperare putand sa dureze si pana la un an. Gabriel Cotabita invata mearga cu o carja speciala
Totodata, "Libertatea" scrie ca pe langa sedintele zilnice de kinetoterapie si fizioterapie, la care se adauga si orele de logopedie, artistul face, pentru inceput, si scurte exercitii de mers si orientare in spatiu, cu ajutorul unei carje prevazute cu senzori, care coreleaza greutatea cu gradul de apasare, o creatie tehnologica pentru care medicul Mihai Berteanu, cel care conduce Spitalul Elias, unde se afla Cotabita in prezent, a primit brevetul de inventator. Totodata, se pare ca artistul va fi trimis intr-o statiune balneara si va fi nevoit sa frecventeze astfel de centre cel putin de doua ori pe an.
Gabriel Cotabita a fost transferat de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 8 mai, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare, a anuntat Dana Safta, director medical in urma cu o saptamana. In prezent, Cotabita este internat in Clinica de Recuperare Medicala de la Spitalul Elias, condusa de profesorul Mihai Berteanu.
Reprezentantii Spitalului de Urgenta Floreasca anuntau, in 11 iunie, ca starea lui Gabriel Cotabita este usor ameliorata, artistul beneficiind de sedinte de fizio-kinetoterapie si asistenta psihologica.
Cantaretul Gabriel Cotabita a fost gasit, in 8 mai, in stop cardio-respirato... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro