Cat si cum tii alimentele la frigider

Cat si cum tii alimentele la frigider

Frigiderul este impartit in 4 zone: cea rece, cea destinata alimentelor proaspete, zona cu o temperatura medie si usa frigiderului, unde este cel mai cald. Zona rece, recomandata alimentelor usor perisabile Rafturile inferioare sunt cele unde temperatura se mentine constanta, fiind locul unde trebuie pastrate alimentele care se strica cel mai repede, cum ar fi carnea cruda, produsele lactate si ouale.

acum 39 luni (30 Aug 2017)

Frigiderul este impartit in 4 zone: cea rece, cea destinata alimentelor proaspete, zona cu o temperatura medie si usa frigiderului, unde este cel mai cald. Chiar daca temperatura din frigider este selectata la un anumit numar de grade, ea nu va fi constanta in tot frigiderul, variind de la rafturile superioare la usa frigiderului. De exemplu, daca temperatura din frigider este selectata la 4?C, doar in zona rece se atinge aceasta temperatura.

In zona alimentelor proaspete se inregistreaza 4de-6?C, in timp ce in zona intermediara si pe usa frigiderului se ating 6-8?C.

Info

Fructele si legumele proaspete pierd aproximativ 50% din continutul de vitamine in perioada in care stau la frigider.

Usile, zona cea mai calda

Deoarece inchizi si deschizi frigiderul de mai multe ori pe zi, usile intra des in contact cu temperatura camerei.

Zona rece, recomandata alimentelor usor perisabile

Rafturile inferioare sunt cele unde temperatura se mentine constanta, fiind locul unde trebuie pastrate alimentele care se strica cel mai repede, cum ar fi carnea cruda, produsele lactate si ouale.

Afla pe clicksanatate.ro ce ar trebui sa tii pe rafturile superioare din frigider!

Cura cu suc de marar iti protejeaza rinichii

Dureri abdominale persistente? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro