Cat si cum putem urma curele cu fructe. "Recomand evitarea consumului de suc de fructe, lipsit de fibre, dar bogat caloric"

Cat si cum putem urma curele cu fructe.

La un click distanta gasesti fel de fel de diete-minune cu fructe si legume, care de sezon, care nu, unele cu produse specifice spatiului nostru geografic, altele de peste mari si tari. Consumul de fructe si legume de sezon, cu atat mai mult cele autohtone, ne ofera oarecum linistea ca acestea nu au fost "fortate" sa se coaca folosindu-se fel de fel de pesticide si altfel de "tratamente", prin urmare scapam de un risc suplimentar de a aduce in organism substante nocive.

acum 43 luni (8 Jul 2016)

La un click distanta gasesti fel de fel de diete-minune cu fructe si legume, care de sezon, care nu, unele cu produse specifice spatiului nostru geografic, altele de peste mari si tari.

E sanatos sa profitam de fructele si legumele de sezon, sunt de acord si chiar recomanda medicii, insa nu consumand un singur aliment, sau nu pe perioade mai mari de timp.

Daca ar fi sa mergem mai departe, insistand pe ideea de cura de o zi-doua, maximum sapte, as recomanda mai degraba legumele, in locul fructelor, si as recomanda evitarea sucurilor de fructe, lipsite de fibre, dar bogate caloric. O dieta cu fructe am putea avea surpriza ca ne ingrasa mai mult decat consumul de glucide din paine, orez sau cartofi", spune medicul Oana Dudu, specialist in diabet si boli de nutritie.

Sucurile de fructe, chiar preparate de noi, vom constata in timp, ingrasa. Mai mult, pentru cei diagnosticati cu diabet sunt chiar de evitat, chiar si in cantitati mici, anumite fructe, iar de obicei acesti pacienti le stiu bine: bananele, strugurii de masa, fructele uscate etc.

De ce ne ingrasam imediat ce am renuntat la dieta

Daca ne-am hotarat oricum sa urmam diete-minune, n-ar fi rau sa le alegem produse specifice anotimpului in care ne aflam. Consumul de fructe si legume de sezon, cu atat mai mult cele autohtone, ne ofera oarecum linistea ca acestea nu au fost "fortate" sa se coaca folosindu-se fel de fel de pesticide si altfel de "tratamente", prin urmare scapam de un risc suplimentar de a aduce in organism substante nocive.

"Acum 20-30 de ani, cand nu aveam la dispozitie varietatea de astazi, nu existau atatea persoane obeze. Traiul bun, daca putem spune asa, si-a pus amprenta si incepem sa ne confruntam cu acelasi gen de probleme pe care tarile dezvoltate le au cu mult inaintea noastra. In ADN-ul nostru a ramas o anumita informatie, el tine minte ce facea in v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro