Cat sa stam la soare, ce crema sa alegem si de ce sa evitam bronzul la solar

Cat sa stam la soare, ce crema sa alegem si de ce sa evitam bronzul la solar

Solarul, un pericol pentru piele Bronzul la solar este cel mai periculos, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat inca din 2013 ca solarul creste cu pana la 70% riscul de cancer de piele. "Radiatiile folosite de aparatele de acest gen sunt si de 20 ori mai puternice decat cele ale soarelui.

acum 29 luni (27 Apr 2018)

Soarele are efecte grave asupra pielii daca exageram cu statul la plaja si nu ne protejam. Razele soarelui afecteaza vasele mici de la suprafata pielii, aceasta se inroseste si se usuca foarte mult. De asemenea, cremele de plaja ne protejeaza de arsuri, dar si hidrateaza pielea.

"Cremele de protectie nu trebuie folosite doar cand facem plaja. Ele pot fi utile si atunci cand iesim la plimbare si mergem mult prin soare. Expunerea excesiva la soare poate duce la pigmentarea neregulata a pielii, la aparitia petelor decolorate la nivelul dermei, dar si la aparitia pistruilor. Toate acestea pot duce la cancer de piele in timp, daca se face abuz de stat la soare. Si cand venim de la plaja, este bine ca dupa ce facem dus sa aplicam lotiuni calmante si hidratante.

Cum alegem crema

Alegerea unei creme de protectie este foarte importanta. "Factorul de protectie se alege in functie de tipul de piele. Persoanele care au pielea alba trebuie sa aleaga o crema cu factor de protectie 30. Dupa cateva zile la mare se poate scadea la un factor de protectie 15. Persoanele mai creole pot alege o crema cu factor de protectie 20, care poate fi scazut la 15 dupa cateva zile. In cazul copiilor eu recomand crema cu factor de protectie 50. Este bun pentru hidratare, dar nu ofera niciun fel de protectie", mai spune medicul.

Solarul, un pericol pentru piele

Bronzul la solar este cel mai periculos, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat inca din 2013 ca solarul creste cu pana la 70% riscul de cancer de piele. "Radiatiile folosite de aparatele de acest gen sunt si de 20 ori mai puternice decat cele ale soarelui. Cateva minute la solar inseamna o zi intreaga de stat la plaja. Daca insa mergem an de an la solar si facem multe sedinte atunci pericolul este foarte mare", a mai spus dermatologul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro