Cat rau ne pot face unele plante-vedeta. Cui sunt interzise arnica si echinacea, excelente antibiotice naturale
Echinacea stimuleaza productia de globule albe, in special limfocite, si a cantitatii de interferon. Lupta cu bacteriile Echinacea ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile (in special raceli, gripe si virusul herpetic) si fungii. Efectul de stimulare a capacitatii de aparare a organismului este potentat de asocierea cu zinc si vitamina C.
Echinacea stimuleaza productia de globule albe, in special limfocite, si a cantitatii de interferon. De asemenea, are efect antiinflamator si actiune bacteriostatica asupra unor bacterii, virusuri si fungi.
"Echinacea nu este recomandata copiilor sub 2 ani si persoanelor alergice, deoarece pot aparea reactii adverse. Pruritul (n.r:mancarimea) este una dintre ele, la nivelul ochilor si gatului. De asemenea, tratamentul pe baza de echinacea este contraindicat persoanelor care urmeaza tratamente imunosupresoare. Contraindicata este si persoanelor cu leucemie", explica dr.
Proprietati antiseptice
Cu toate acestea, efectul miraculos al plantei este incontestabil. Specialistii spun, pe baza studiilor efectuate, ca persoanele care folosesc preparate ce contin aceasta planta au prezentat o rata a imbolnavirilor respiratorii mai scazuta cu aproximativ 50% fata de restul populatiei. De asemenea, simptomele bolii au fost mai putin severe, iar durata, mult diminuata, de 1 la 4 zile.
"Echinacea prezinta in primul rand o actiune imunostimulatoare, creste imunitatea nespecifica a organismului, stimuland productia de interferon si limfocite. Planta are calitati imunomodulatoare, antiseptice, depurative, este antifebrila, antivirala si antibacteriana.
Lupta cu bacteriile
Echinacea ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile (in special raceli, gripe si virusul herpetic) si fungii. Este utila in caz de infectii respiratorii si genito-urinare, fiind un bun antibiotic natural. De asemenea, aceasta planta este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar la pacientii care au cancer, dupa chimioterapie.
Avand actiune antitumorala, poate incetini cresterea si diseminarea tumorilor (prin cresterea activitatii celulelor T limfocitare). Efectul de stimulare a capacitatii de aparare a organismului este potentat de asocierea cu zinc si vitamina ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro