Cat ne costa un gratar: Romania are unul din cele mai mici preturi la carne din UE

Cat ne costa un gratar: Romania are unul din cele mai mici preturi la carne din UE

Pe de alta parte, un muncitor necalificat din Elvetia trebuie sa munceasca doar 3,1 ore pentru a putea cumpara un kilogram de carne, in timp ce un indonezian trebuie sa munceasca 23,6 ore pentru a cumpara un kilogram de carne de vita, chiar daca in aceasta tara asiatica un kilogram de carne de vita costa 9,01 dolari.

acum 65 luni (23 Aug 2017)

Daca luam in considerare toate tarile din Europa, nu numai statele UE, preturi mai mici mai are si Albania, luand locul Bulgariei pe pozitia a doua in clasament, cu un cost cu 53,6% mai mic decat media UE.

In schimb, cele mai mari preturi ale carnii s-au inregistrat in Danemarca, mai mari cu aproape 40% decat media UE, urmata de Austria, cu aproape 37% mai scumpa.

Un studiu publicat anterior de Caterwings si citat de Economica.net a confirmat ca Elvetia are cele mai mari preturi la carne din lume, 49,68 de dolari pentru un kilogram de carne de vita, cu aproape 150% peste media globala. Pe de alta parte, un muncitor necalificat din Elvetia trebuie sa munceasca doar 3,1 ore pentru a putea cumpara un kilogram de carne, in timp ce un indonezian trebuie sa munceasca 23,6 ore pentru a cumpara un kilogram de carne de vita, chiar daca in aceasta tara asiatica un kilogram de carne de vita costa 9,01 dolari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro