Cat ne costa luminitele de sarbatori. Sectorul lui Robert Negoita a cheltuit 500.000 de euro pentru beculetele de Craciun

In acea iarna, luminitele de Cra-ciun aprinse in perioada Sarbatorilor au costat aproape 10,7 milioane de lei (2,37 milioane de euro), din care 7,7 milioane cu titlu gratuit de la Luxten, firma care administreaza sistemul de iluminat public din Bucuresti, a relatat HotNews. Firea ne lumineaza de Pasti Centrul Bucurestiului va fi impodobit, pentru prima data, cu luminite de Pasti, a declarat, pentru News.ro, Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei, care a precizat ca asteapta propuneri de la firma de iluminat Luxten.

acum 54 luni (13 Mar 2017)

Un voluntar, Florin Badita, a chestionat mai multe primarii din tara in legatura cu costurile lumintelor de Craciun, in iarna 2015-2016.

De departe, cei mai multi bani pentru iluminat au fost platiti de catre Primaria Sectorului 3: 2,2 milioane de lei, adica aproape 500.000 de euro. Numai Galatiul reuseste sa se apropie de acest cost urias, cu un cost de 2,1 milioane de lei. Urmeaza Baia Mare - unde primarul Catalin Chereches a fost reales, in 2016, desi se afla in arest la Gherla - care a platit aproape 1,6 milioane de lei si Braila, unde costurile au fost de 1,098 milioane de lei. La Iasi, primaria a cumparat instalatia de iluminat - de la Luxten - cu pretul de 120.000 de lei. La Constanta, administratia locala a inchiriat, tot de la Luxten, dar a platit 569.072 de lei.

La polul opus se afla Drobeta-Turnu Severin, care anunta ca detine instalatia de iluminat in concesiune si, in consecinta, a cheltuit zero lei. La Pitesti, luminitele au fost cumparate cu 62.000 de lei, la Piatra Neamt cu 99.991 de lei, iar la Bacau le-a inchiriat cu 118.430 de lei, urmand ca pretul sa scada cu 40% anul viitor.

Mai scump decat la Viena

Intre administratiile chestionate de Florin Badita nu se afla si Primaria Bucuresti. In acea iarna, luminitele de Cra-ciun aprinse in perioada Sarbatorilor au costat aproape 10,7 milioane de lei (2,37 milioane de euro), din care 7,7 milioane cu titlu gratuit de la Luxten, firma care administreaza sistemul de iluminat public din Bucuresti, a relatat HotNews. Primaria a platit completarea de

3 milioane de lei. Au fost aprinse trei milioane de beculete, pe un traseu de 29 de kilometri. Potrivit paginii sale de Facebook, el este antreprenor, activist si pasionat de statistica. Pentru activitatea sa voluntara, Badita a primit sponsorizari de 170 de euro.

Firea ne lumineaza de Pasti

Centrul Bucurestiului va fi impodobit, pentru prima data, cu luminite de Pasti, a declarat, pentru News.ro, Aure... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro