Cat mizeaza candidatii pe neveste la prezidentiale

Cat mizeaza candidatii pe neveste la prezidentiale

Pe 2 octombrie debuteaza campania electorala pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, iar pentru candidati incepe una dintre cele mai solicitante perioade, in care viata de familie va intra in lumina reflectoarelor. "De cand am intrat in politica, acum 15 ani, am dorit sa am o linie clara de demarcatie intre partea de politica si partea de familie. "Vulnerabilitate pentru Tariceanu" In ceea ce-l priveste pe Calin Popescu Tariceanu, Cristea este de parere ca situatia sa familiala nu e un atu din punct de vedere al imaginii publice.

acum 116 luni (28 Sep 2014)

Pe 2 octombrie debuteaza campania electorala pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, iar pentru candidati incepe una dintre cele mai solicitante perioade, in care viata de familie va intra in lumina reflectoarelor. Am incercat sa aflam, cu ajutorul unui analist politic si al unui sociolog, cat de mult conteaza, la nivel de imagine, aparitiile publice ale candidatilor la brat cu sotiile lor.

Analistul politic Radu Magdin a declarat pentru "Adevarul" ca gradul de expunere depinde de fiecare prezidentiala. La noi insa a parut ciudata declaratia lui Mircea Geoana, de la prezidentialele din 2009: .

"Ponta, cel mai avantajat"

Dintre toti candidatii, Victor Ponta s-ar plia cel mai bine pe modelul american, intrucat, la toate evenimentele importante, premierul apare alaturi de sotia sa, europarlamentarul PSD Daciana Sarbu. Sociologul Darie Cristea, coordonator de programe in cadrul INSCOP Research, a explicat pentru "Adevarul" ca ar fi daca Daciana nu ar participa la efortul de campanie. Din punct de vedere protocolar, Victor Ponta este cel mai avantajat de a se afisa in public cu sotia sa ", ne-a explicat Darie Cristea.

Carmen, prezenta discreta

Sociologul Darie Cristea este de parere ca un candidat nu ar trebui sa-si implice sotia in campanie, mai ales daca aceasta nu are tangente cu lumea politica. Prezidentiabilul Aliantei Crestin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, vrea sa pastreze aura de mister si in jurul sotiei sale, Carmen, profesora de engleza la un liceu din Sibiu. "De cand am intrat in politica, acum 15 ani, am dorit sa am o linie clara de demarcatie intre partea de politica si partea de familie. Carmen l-a insotit insa pe prezidentiabilul ACL la evenimentul de lansare a candidaturii. Intrebata de presa cum si-a motivat sotul pentru a nu avea emotii, aceasta a raspuns ca, mai degraba, Klaus Iohannis a incurajat-o pe ea.

"Vulnerabilitate pentru Tariceanu" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro