Cat il va tine Dragnea pe Ponta in vitrina?

Si din acest motiv, PSD a abandonat total tema anticoruptiei si autoreformarii (sustinuta o perioada scurta de timp dupa esecul din noiembrie 2014), si se intoarce la ce stie mai bine: pe de o parte, cativa lei in plus la pensie sau la salariul de bugetar, pe de alta parte, incolonarea in spatele baronilor conducatori. Cel care ii ameninta anul trecut, pe primari, consilieri locali, directorii de deconcentrate si preoti ca isi pierd functiile si nu mai pupa nici un ban de la bugetul consiliului judetean si de la bugetul de stat daca nu se implica trup si suflet in campania pentru Ponta?

acum 56 luni (27 Jul 2015)

Depinde de DNA, de UNPR si, nu in ultimul rand, de cat de bine si de prompt va satisface doleantele financiare ale baronilor locali. Apoi, i-a transmis zambitor ca lucrurile se schimba radical de acum inainte, ca Executivul nu va mai putea lua decizii importante, in special legate de bani, fara ca partidul sa isi dea, in prealabil, acordul. De nevoie, Ponta si Teodorovici s-au prezentat, ieri, in fata conducerii restranse a PSD, pentru a fi ascultati la tema intitulata "rectificarea bugetara".

Dupa care au plecat la Palatul Victoria pentru a avea o ultima runda de discutii cu ceilalti ministri, astfel incat rectificarea sa iasa asa cum trebuie. In primul rand, sa fie recompensati primarii si sefii de consilii judetene PSD care, miercurea trecuta, au "contribuit la redesteptarea celui mai mare partid din Romania" (citat din mesajul transmis de Dragnea social-democratilor maramureseni, cu ocazia reconfirmarii in functia de lider local a omului sustinut de el). De ce nu ar avea si ei un Matache al lor (noul ministru al Transporturilor, apropiat al lui Marian Oprisan - n.r.)? Si de ce rudele si oamenii lor de casa nu ar prelua de la tabara Ponta-Ghita toate acele functii banoase din ministere, deconcentrate, agentii guvernamentale si consilii de administratie? Acesta este pasul numarul trei prin care premierul va fi deposedat de aproape toate parghiile si va fi transformat intr-un simplu spectator si semnatar de acte normative. Presupunand ca situatia sa juridica nu se va agrava, iar UNPR nu trece, nemultumit de rezultatele negocierilor cu social-democratii, in tabara cealalta, Ponta ar putea rezista in rolul de "pisicut" la Palatul Victoria pana la alegerile parlamentare din 2016.

Va trebui, insa, sa faca numeroase compromisuri si sa inghita destule corectii precum cele aplicate public de Dragnea in ultimele zile. Ba chiar i-a sfidat, impunand decizii precum alegerea presedintelui de CJ de catre consilierii judeteni.

De gradul de multumire a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro