Cat e adevar si cat e mit in privinta alergiilor solare - explicatiile medicilor

Cat e adevar si cat e mit in privinta alergiilor solare - explicatiile medicilor

Totusi, medicii spun ca se cunoaste felul in care afecteaza pielea: "Urticaria solara, la fel ca alte urticarii fizicale, se datoreaza reactiilor razelor ultraviolete de o anumita lungime de unda care actioneaza pe piele si implicit pe celulele din piele, mastocitele din piele, care reactioneaza, propriu zis, la razele respective si care se sparg si elibereaza mediatori care determina aparitia urticariei. Urticariile care sunt alergice propriu zis, in care pacientul poate sa ractioneze la polenuri, la saliva de cane, de animale, in care face urticarie de contact, sau la plante, au un mecanism imunolgoic la baza", a mai explicat ea.

acum 94 luni (22 Apr 2016)

Impropriu denumita alergie solara, specialistii o numesc "urticarie solara" mai degraba si spun ca este o reactie a pielii la razele ultraviolete. Potrivit specialistilor, urticaria solara este o fotodermatoza rara si se manifesta prin prurit (mancarime) si formara de papule, dupa o scurta expunere la soare. Totusi, medicii spun ca se cunoaste felul in care afecteaza pielea: "Urticaria solara, la fel ca alte urticarii fizicale, se datoreaza reactiilor razelor ultraviolete de o anumita lungime de unda care actioneaza pe piele si implicit pe celulele din piele, mastocitele din piele, care reactioneaza, propriu zis, la razele respective si care se sparg si elibereaza mediatori care determina aparitia urticariei. "Urticariile fizicale au un mecanism fizic la baza, adica organismul reactioneaza prin eruptie cutanata la factorii de mediu: la caldura, la frig, la intepaturi sau zgarieturi. Urticariile care sunt alergice propriu zis, in care pacientul poate sa ractioneze la polenuri, la saliva de cane, de animale, in care face urticarie de contact, sau la plante, au un mecanism imunolgoic la baza", a mai explicat ea.

Primul lucru pe care il pot face pacientii care au fost diagnosicati cu urticarie solara este sa se protejeze, mai arata medicul. Putem sa facem reactie de contact chiar la cremele de protctie solara. Trebuie sa facem o diferentiere la urticaria solara si reactia de contact la cremele de protectie ori la plante".

Alte reactii la soare, in functie de alte afectiuni existente

Gabriela Hirian a mai aratat ca sub influenta razelor ultraviolete pot aparea si alte reactii, daca exista pe fond alte afectiuni. In momentul in care expunem tegumentul la soare, pot sa apara eruptii in zona de expunere. deci nu toate expunerile la soare dau urticarie, ci pot sa dea si alte eruptii, in cadrul unor boli. Exsta si boli cu componenta autoimuna, caz in care, pe zonele expuse pot sa apara tot felul d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro