Cat dureaza sa inmatriculezi o masina second-hand cumparata din strainatate. Costurile neprevazute care pot aparea

Cat dureaza sa inmatriculezi o masina second-hand cumparata din strainatate. Costurile neprevazute care pot aparea

Unul dintre site-urile de profil auto, printre cele mai apreciate, este vezicatface.ro, un portal care a evaluat pana acum peste 1 milion de masini si care vine cu sfaturi practice, care sa-i fereasca pe cumparatori de tepe precum kilometrii dati inapoi, de defecte ascunse si in acest context, de un pret umflat cu mult fata de valoarea reala a masinii.De exemplu, pentru masinile aduse din Germania, sunt necesare o cerere de la RAR, actul de identitate si brief-ul mare, in original, care este cartea de identitate din Germania. Dosarul va cuprinde cartea de identitate a autoturismului si copia acestuia, contractul de vanzare -cumparare, in original si copie, copie de buletin si originalul, fisa de inmatriculare, original si copie, cererea completata pentru luarea in evidenta la primarie dar si o chitanta de 60 de lei, care trebuie platita la taxele si impozitele locale.

acum 61 luni (26 Sep 2016)

Romanii care isi cumpara masini second hand prefera de regula piata din Germania, unde exista o oferta bogata si la un pret accesibil. De cele mai multe ori, pentru a trece inspectia tehnica, este nevoie reparatii, de timp si bani, prin urmare si de scoaterea unor numere provizorii,pentru o luna, care de regula nu dureaza mai multe ore.

Unul dintre site-urile de profil auto, printre cele mai apreciate, este vezicatface.ro, un portal care a evaluat pana acum peste 1 milion de masini si care vine cu sfaturi practice, care sa-i fereasca pe cumparatori de tepe precum kilometrii dati inapoi, de defecte ascunse si in acest context, de un pret umflat cu mult fata de valoarea reala a masinii.De exemplu, pentru masinile aduse din Germania, sunt necesare o cerere de la RAR, actul de identitate si brief-ul mare, in original, care este cartea de identitate din Germania. Verificarea masinii la RAR se face in maxim o ora, in care intra, de regula si timpul asteptat la coada, pana la eliberarea actelor, in cazul in care masina corespunde din punct de vedere tehnic. Pretul estimat pentru verifcarea tehnica este de aproximativ 430 de lei, iar la final viitorul proprietar va primi certificatul de autenticitate, cartea de identitate a vehicolului si ITP-ul (inpspectia tehnica, valabila doi ani). Este obligatorie traducerea autorizata a actelor de vanzare-cumparare si a brief-ului mare, care mai poate dura o zi, in functie de biroul de traduceri la care mergeti.

In dosarul pentru stabilirea taxei de mediu trebuie puse cererea pentru stabilirea taxei de mediu, cartea de identitate a masinii, brief-ul din Germania, traducerea autorizata, actul de identitate, contractul de vanzare-cumparare, deasemeni tradus. Afacerea cu masini second hand face ca si cozile de la Finante sa fie de regula lungi, iar programul, la fel ca in celelalte institutii, este la "schimbul 1", de regula pana la ora 14. In cazul in care ati ajuns pana la ghiseu s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro