Cat de usor iti poate lua statul roman copilul daca esti reclamat ca l-ai abuzat: "In general, parintii socotesc copiii ca fiind proprietatea lor, dar nu este asa"

Cat de usor iti poate lua statul roman copilul daca esti reclamat ca l-ai abuzat:

Marius si Ruth Bodnariu, o familie mixta romano-norvegiana, au ramas fara toti cei cinci copii, luati de Serviciile Sociale norvegiene dupa ce copiii au spus la scoala ca se mai intampla sa primeasca acasa si corectii fizice. De multe ori mergem la sesizari si ne intoarcem cum ne-am dus pentru ca nu se confirma abuzurile reclamate", a mai spus Emilia Milutinovici, care a spus ca si-ar dori ca sistemul nordic de protectie sociala sa fie implementat in Romania.

acum 65 luni (12 Dec 2015)

Marius si Ruth Bodnariu, o familie mixta romano-norvegiana, au ramas fara toti cei cinci copii, luati de Serviciile Sociale norvegiene dupa ce copiii au spus la scoala ca se mai intampla sa primeasca acasa si corectii fizice. Parintii au recunoscut ca i-au disciplinat pe copii aplicandu-le inclusiv corectii fizice, dar niciodata nu au abuzat copiii, "disciplinandu-i in dragoste pentru ca ii iubesc ca pe ochii din cap". De altfel, nici ancheta Serviciilor Sociale nu a scos la iveala urme de abuz fizic asupra copiilor.

In contextul cazului din Norvegia, directorului general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, Emilia Milutinovici, a fost rugata sa explice cum este abordata problema disciplinarii copiilor din Romania prin aplicarea unor corectii fizice. "De cele mai multe ori abuzul fizic este insotit de cel emotional. Sunt copii care dau telefon si spun ca au fost abuzati de catre parinti, pedepsiti. Copilul este un suflet si trebuie tratat mai mult decat un adult pentru ca este o persoana mai vulnerabila si mai neputincioasa", a spus sefa Protectiei Copilului Timis.

Emilia Milutinovici a mai declarat ca tarile nordice au un sistem de asistenta sociala foarte dezvoltat, dand exemplul unor parinti din Anglia care au fost arestati si le-a fost luat copilul pentru ca acesta era obez. Daca starea de sanatate a copilului este pusa in pericol, instituim masura de protectie.

Directorul DGASPC Timis a mai spus ca, in acelasi timp, un copil nu trebuie sa stie ca are numai drepturi, ci si obligatii. Admir familiile din ziua de astazi care isi educa copiii in spiritul credintei pentru ca pe coordonatele acestei credinte nu poate sa iasa decat un adult bun. Copilul trebuie sa stie ca are un program ordonat de viata. De multe ori mergem la sesizari si ne intoarcem cum ne-am dus pentru ca nu se confirma abuzurile reclamate", a mai spus Emilia Milutinovici, care a spus ca si-ar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro