Cat de toxica este carnea de miel mancata in exces. Pericolul este generat de un acid care poate produce pietre la rinichi

Cat de toxica este carnea de miel mancata in exces. Pericolul este generat de un acid care poate produce pietre la rinichi

Medicul nutritionist Marius Calinici spune ca problema este legata de faptul ca aceasta carne de miel, ca, de altfel, orice carne de animal tanar, este bogata intr-un precursor de acid uric, numit purine, iar acidul uric in exces poate provoca accese de guta si poate favoriza depunerea sub forma de pietre la rinichi.

acum 80 luni (22 Apr 2016)

Crize de guta si pietre la rinichi. Sunt doar doua dintre problemele grave de sanatate pe care le poate provoca, daca se consuma in exces, carnea de miel. Medicul nutritionist Marius Calinici spune ca problema este legata de faptul ca aceasta carne de miel, ca, de altfel, orice carne de animal tanar, este bogata intr-un precursor de acid uric, numit purine, iar acidul uric in exces poate provoca accese de guta si poate favoriza depunerea sub forma de pietre la rinichi.

Tot legat de varsta mica a animalului sacrificat este - precizeaza medicul - continutul crescut in gelatine, care o face mai greu digerabila decat carnea de animal adult. Marius Calinici sustine ca aceleasi probleme le pune si carnea de ied, considerata de unii mai putin "toxica". "Din punctul de vedere al carnii ca atare, diferenta dintre miel si ied este data doar de subtilitati - acel gust specific este mai atenuat la ied.

Reguli de care trebuie tinut cont

Medicul recomanda si cateva reguli de care trebuie tinut cont atunci cand se alege sa se consume carne de miel sau de ied: animalul sa nu fie mai tanar de doua luni; ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro