Cat de smecheri erau cei care aveau Dacie "cu numar mic" pe vremea lui Ceausescu si ce insemna pe atunci sa fii "un om cu relatii"

Cat de smecheri erau cei care aveau Dacie

Cine avea o masina cu numar "scurt" sub regimul lui Nicolae Ceausescu proba in fata militianului de pe drumurile patriei faptul ca era in varful Partidului Comunist, sef de serviciu, ginecolog, chirurg, stomatolog, vanzator la Peco, prieten cu Nicu, fotbalist, ofiter (militie, securitate) sau sef de receptie la un hotel important.

acum 70 luni (11 May 2015)

Cine avea o masina cu numar "scurt" sub regimul lui Nicolae Ceausescu proba in fata militianului de pe drumurile patriei faptul ca era in varful Partidului Comunist, sef de serviciu, ginecolog, chirurg, stomatolog, vanzator la Peco, prieten cu Nicu, fotbalist, ofiter (militie, securitate) sau sef de receptie la un hotel important. Demnitarii circulau de obicei in masini de culoare neagra.

Numarul de la Dacia "spunea" ca esti om cu relatii

Numarul pe care il aveai la Dacie juca un rol destul de important sub regimul comunist. Potrivit spuselor sale, la 1-B cu patru cifre spectrul se largea. Soferi puteau fi si ziaristi (cu a doua specialitate ofiteri de securitate), sefi de sala la mari restaurante, frizeri si croitori din zona centrala, depanatori radio-tv. Un autoturism cu 2 (3, 4, 5, 6, 7, 8, 9)-B cu trei cifre te plasa oricum in elita. Numarul tau "spunea" celor din jur ca esti un om cu relatii. Greu ti se putea lua permisul si puteai sa faci rost de multe. Masinile cu 12-B erau conduse, in general, de studentii straini. In zona tocmai se pusese un indicator cu o restrictie de viteza. Era putin vizibil, niciun sofer nu stia de el. La un moment dat, a mai venit una, neagra, cu 1-B-220, parca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro