Cat de sigur este litoralul romanesc

Media zilnica a turistilor de la debutul sezonului estival 2016 a fost de peste 100.000 de persoane, inregistandu-se o crestere fata de anii anteriori, iar in aceste conditii, dispozitivele de siguranta publica si patrulare au fost suplimentate, pentru a se asigura o prezenta mai activa in strada si o interventie mai eficienta la sesizarile primite direct de la cetateni sau prin 112.

acum 95 luni (2 Aug 2016)

Media zilnica a turistilor de la debutul sezonului estival 2016 a fost de peste 100.000 de persoane, inregistandu-se o crestere fata de anii anteriori, iar in aceste conditii, dispozitivele de siguranta publica si patrulare au fost suplimentate, pentru a se asigura o prezenta mai activa in strada si o interventie mai eficienta la sesizarile primite direct de la cetateni sau prin 112. "Astfel, in perioada de referinta nu au fost comise infractiuni de omor sau tentative de omor, violuri, talharii si vatamari corporale. De asemenea, in perioada 15 iunie - 31 iulie a.c., infractiunile de natura judiciara scad cu 28%, nefiind inregistrat nici un furt de auto, celelalte genuri de infractiuni fiind pe un trend descendent semnificativ fata de anul 2015 (furturi din auto, din societati comerciale, din camerele de hotel etc.)", au precizat reprezentantii IPJ Constanta. "Din analiza infractiunilor de furt comise de pe plaja, din auto si din spatiile de cazare, a reiesit faptul ca, cele mai multe fapte au fost comise pe fondul neglijentei turistilor", se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, politistii spun ca au participat si la fluidizarea traficului rutier si la garantarea sigurantei participantilor la trafic, pe raza statiunilor turistice.

Campanii de prevenire

Politistii spun ca o importanta deosebita a fost acordata segmentului de prevenire si informare a turistilor aflati pe Litoral. Sunt vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plaja, a disparitiilor de minori, a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice s.a., la toate hotelurile si locurile de cazare omologate, in locuri vizibile fiind afisate materiale cu continut preventiv, turistilor fiindu-le distribuite pliante si bratari informative.

De asemenea, la Punctul de informare din statiunea Mamaia, zilnic, politistii si voluntarii Crucii Rosii a discutat cu turistii pe tematica preventiva.

DETASARI ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro