Cat de riscant poate fi antiperspirantul. Paradoxal, nu este recomandat tocmai in cazuri de transpiratie excesiva

Cat de riscant poate fi antiperspirantul. Paradoxal, nu este recomandat tocmai in cazuri de transpiratie excesiva

Desi medicina conventionala nu agreeaza tratamentele naturiste, specialistii in fitoterapie si tratamente alternative arata ca exista plante precum salvia, frunzele de nuc, frunzele si coaja de stejar, frunzese de gutui sau de visin, care pot fi de folos ca adjuvant in tratarea transpiratei abundente.

acum 83 luni (24 Mar 2017)

Hiperhidroza este o afectiune care trebuie luata in serios, si nu tratat cu antiperspirante, dupa cu arata medicul dermatolog Valentin Pop.

Din punct de vedere medical, mai arata el, este vorba despre excitabilitatea in exces a sistemului nervos vegetativ simpatic pe anumite segmente, care determina un raspuns in exces al glandelor sudoripare. Dar in niciun caz, atunci cand exista hiperhidroza, un exces de transpiratie", mai precizeaza medicul. "Parte din edicamente sunt obtinute din plante, c toate acestea, nu recomand flosirea plantelor, direct", mai spune el, aratand ca nu exista un control direct al cantitatii, in plus, pentru obtinerea medicamentelor din plante, substanta activa este purificata si controlata.

Pe langa tratamentul medicamentos, in cazuri grave, medicul poate recomanda tratamentul chirurgical, care presupune scoaterea unui numar mai mic sau mai mare de ganglioni nervosi simpatici in functie de localizarea transpiratiei excesive. Acesta este considerat si cel mai eficient tratament, pentru ca este aplicat direct pe mecanisml responsabil de prodcerea excesului de transpiratie si nu trateaza doar simptomele. "Nervul poate fi intrerupt, dar ramane intact, pentru a nu mai transite semnale nevoase, sau poate fi indepartat un segment din nervii simpatici", mai explica medicul.

Desi medicina conventionala nu agreeaza tratamentele naturiste, specialistii in fitoterapie si tratamente alternative arata ca exista plante precum salvia, frunzele de nuc, frunzele si coaja de stejar, frunzese de gutui sau de visin, care pot fi de folos ca adjuvant in tratarea transpiratei abundente. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro