Cat de rapid isi gasesc romanii de lucru

Un studiu Eurostat arată că, la nivelul Uniunii Europene, intr-un interval de trei luni de zile, și-au găsit de muncă 18% dintre cei care erau șomeri. Cel mai mare procent se inregistrează in randul tinerilor de 15-24 de ani, respectiv 21,7%, potrivit Institutului Național de Statistică.

acum 46 luni (25 May 2016)

Un studiu Eurostat arată că, la nivelul Uniunii Europene, intr-un interval de trei luni de zile, și-au găsit de muncă 18% dintre cei care erau șomeri.

Citește și: Romania conduce in topul deceselor evitabile din Europa: Cați oameni au murit "cu zile"

Pentru Romania, insă, cifrele arată de peste două ori mai rău. Astfel, doar 7,7% dintre romani au reușit să iși găsească un loc de muncă pe parcursul celor trei luni de căutări. Cifra este printre cele mai scăzute inregistrată in statele Europei, un procent mai mic regăsindu-se doar in Grecia (unde și-au găsit de lucru doar 4%).

Mult mai bine stă Romania dacă facem o comparație anuală intre ultimul trimestru al 2014 și ultimul trimestru din 2015, atunci cand 5,9% dintre romani și-au găsit un loc de muncă.

Ca o concluzie: din numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care nu erau angajate in cel de-al treilea trimestru, 64% (12,5 milioane de persoane) au rămas fără slujbă și in ultima parte a anului 2015. Dintre persoanele angajate, 95,8% (169 milioane de persoane) au rămas cu o slujbă, in timp ce 1,7% (3 milioane) au pierdut-o.

In Romania, rata șomajului a rămas neschimbată in anul 2015 față de anul 2014, valoarea inregistrată fiind de 6,8% la nivel național. Cel mai mare procent se inregistrează in randul tinerilor de 15-24 de ani, respectiv 21,7%, potrivit Institutului Național de Statistică. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro