Cat de puternic e pasaportul romanesc: in cate tari poti ajunge cu actul de calatorie. Ungurii, mult peste noi

Cat de puternic e pasaportul romanesc: in cate tari poti ajunge cu actul de calatorie. Ungurii, mult peste noi

Odata cu Revolutia din 1989 si apoi cu intrarea Romaniei in UE, in 2007, romanii au inceput sa calatoreasca din ce in ce mai usor, fara sa aiba nevoie de vize. Aceasta firma a realizat un clasament folosind un singur criteriu: cate destinatii pot fi vizitate de cetatenii fiecarei tari, fara ca ei sa aiba nevoie de vize, sau cu posibilitatea obtinerii vizei la un punct de frontiera.

acum 92 luni (20 Apr 2015)

Odata cu Revolutia din 1989 si apoi cu intrarea Romaniei in UE, in 2007, romanii au inceput sa calatoreasca din ce in ce mai usor, fara sa aiba nevoie de vize. Cu toate acestea, pasaportul romanesc n-are un loc fruntas, nici macar atunci cand e comparat cu documentele eliberate de alte tari din estul Europei. Aceasta e concluzia care reiese dupa o analiza facuta de site-ul passportindex.org pe baza datelor adunate de "Arton Capital". Aceasta firma a realizat un clasament folosind un singur criteriu: cate destinatii pot fi vizitate de cetatenii fiecarei tari, fara ca ei sa aiba nevoie de vize, sau cu posibilitatea obtinerii vizei la un punct de frontiera. Astfel, pasaportul romanesc ocupa locul 17 in lume, el oferindu-le detinatorilor sansa de a calatori usor in 128 de locuri de pe mapamond. CLICK AICI PENTRU A VEDEA CLASAMENTUL COMPLET SUA si Anglia, primele locuri La varful acestei ierarhii se afla Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, cetatenii acestor tari avand posibilitatea de a ajunge, fara batai de cap, in 147 de destinatii.

In Orientul Mijlociu, Oman (134 de destinatii nu necesita vize) si Israel (129) conduc in top.

Probabil, multi s-au gandit ca nord-coreenii sau cetatenii unei tari arabe ar trebui sa fie pe ultimul loc al clasamentului realizat de passportindex.org. Locul 80, ultimul, e impartit de cinci tari: Sudanul de Sud, Insulele Solomon, Teritoriile Palestiniene, Sao Tome si Principe si Myanmar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro