Cat de periculoasa este dependenta de dulciuri: Zaharul se aseaza in creier pe aceiasi receptori ca si stupefiantele

Cat de periculoasa este dependenta de dulciuri: Zaharul se aseaza in creier pe aceiasi receptori ca si stupefiantele

Medicii nutritionisti sustin ca zaharul poate avea efecte nocive asupra organismului si poate cauza depresie, anxietate, nervozitate, dureri de cap, oboseala si lipsa de energie. Alege alimente cu un continut ridicat de proteine sau bogate in grasimi, deoarece acestea sunt cele care te ajuta, in fond, sa scapi de pofta de dulce.

acum 87 luni (25 Feb 2016)

Medicii nutritionisti sustin ca zaharul poate avea efecte nocive asupra organismului si poate cauza depresie, anxietate, nervozitate, dureri de cap, oboseala si lipsa de energie.

"Este bine de stiut ca zaharul intotdeauna cere zahar. Uneori actioneaza la fel ca drogurile si se aseaza pe aceiasi receptori ca si stupefiantele in creierul nostru", a spus medicul nutritionist Liliana Coman. O doza de suc carbogazos contine cantitatea necesara de zahar pentru doua zile. "Adultii trebuie sa consume 25 de grame de zahar pe zi, iar copiii maxim 15 grame. Cantitatea de zahar o luam din iaurturi, cereale si sosurile pentru salate. Daca ajungem sa consumam doi litri de bauturi acidulate pe zi, creierul va crede ca am baut doi litri de apa, iar alte lichide vor fi ignorate complet. Dupa fiecare masa este important sa facem si miscare, iar daca invatam sa avem o alimentatie corecta cu siguranta nu vom avea nici probleme de sanatate", a mai declarat medicul nutritionist Liliana Coman. - Siropul de artar si mai putine calorii decat mierea si este bogat in minerale si magneziu. - Stevia este de 300 de ori mai dulce ca zaharul si nici nu creste nivelul glucozei in sange. - Siropul de curmale poate inlocui zaharul si contine calciu, fier magneziu, potasiu. Iti vine sa crezi ca poti manca zilnic pana la 40 de lingurite de zahar? Oricat de greu ti-ar fi sa accepti, este o situatie reala daca obisnuiesti sa consumi alimente care contin mult zahar: produse de patiserie, iaurturi cu fructe, sosuri din comert, dulciuri, bauturi carbogazoase. Pe fondul recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), trebuie sa reducem cat putem consumul de zahar - maximum 5% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din zahar. Alege alimente cu un continut ridicat de proteine sau bogate in grasimi, deoarece acestea sunt cele care te ajuta, in fond, sa scapi de pofta de dulce. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro