Cat de mult va ajutati copilul daca il invatati reguli de circulatie. Notiunile banale il pot scapa de o tragedie

Cat de mult va ajutati copilul daca il invatati reguli de circulatie. Notiunile banale il pot scapa de o tragedie

Optati pentru spatiile de joaca care sunt departe de arterele rutiere aglomerate Pentru a evita ca copiii, in special cei de varsta prescolara, sa o ia la fuga din locul de joaca si sa ajunga in strada unde pot fi loviti de masini, politistii ne recomanda sa optam pentru spatii dedicate celor mici care nu sunt situate in apropierea arterelor rutiere aglomerate.

acum 57 luni (11 Jan 2016)

Un drum banal pana la scoala se poate transforma pentru un copil in clasele primare sau gimnaziale intr-o adevarata tragedie, daca nu respecta regulile de circulatie. Multi parinti nu sunt constienti de faptul ca si copiii sunt parte din traficul rutier sica au de respectat reguli de circulatie pentru a se feri de pericole si accidente posibil fatale. "Sfarsitul vacantei de iarna presupune un trafic rutier aglomerat si conducatori auto grabiti sa ajunga la scoala cu cei mici si mai apoi la serviciu. Cum ii putem feri totusi pe cei mici de accidente chiar si atunci cand nu suntem alaturi de ei? Ei bine, politistii ne recomanda sa ii invatam regulile minime de circulatie inca de cand sunt mici, dar si sa supraveghem modul in care acestia inteleg ce le explicam si mai ales pun in aplicare. Optati pentru spatiile de joaca care sunt departe de arterele rutiere aglomerate Pentru a evita ca copiii, in special cei de varsta prescolara, sa o ia la fuga din locul de joaca si sa ajunga in strada unde pot fi loviti de masini, politistii ne recomanda sa optam pentru spatii dedicate celor mici care nu sunt situate in apropierea arterelor rutiere aglomerate. Copiii trebuie invatati sa se asigure chiar si atunci cand traverseaza pe zebra si sa nu treaca strada in alergare, pentru a le permite soferilor neatenti sa franeze si sa evite astfel o tragedie.

Castile si telefoanele, "vinovate" pentru lipsa de atentie la traversarea strazii Potrivit unui studiu realizat de Politia Romana, nu putini sunt pietonii care nu sunt atenti atunci cand traverseaza strada. Ingrijorator este faptul ca 37% dintre pietoni considera ca nu mai trebuie sa se asigure cand trec strada daca o fac pe zebra si ca aproape 18% dintre cei chestionati in cadrul sondajului realizat de Politia Romana cred ca daca traverseaza foarte aproape de zebra, atunci traversarea drumului este regulamentara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro