Cat de legale sunt taxele pentru animalele de companie crescute la bloc

Cat de legale sunt taxele pentru animalele de companie crescute la bloc

Potrivit statisticilor europene, exista aproximativ 4,15 milioane de caini de companie in Romania, insa exista si proprietari de pisici sau de alte diverse animale de companie in tara.

acum 12 luni (15 Apr 2018)

Potrivit statisticilor europene, exista aproximativ 4,15 milioane de caini de companie in Romania, insa exista si proprietari de pisici sau de alte diverse animale de companie in tara. Spre comparatie, in Marea Britanie sunt 8,5 milioane de caini, in conditiile in care aceasta tara are o populatie de peste trei ori mai mare decat cea a Romaniei.

Insa legislatia din tara noastra privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari nu reglementeaza in mod clar situatia animalelor de companie ce traiesc la bloc sau a taxelor pe care stapanii ar trebui sa le plateasca pentru acestea, scrie avocatnet.ro. Vizate de aceste taxe nu sunt toate animalele de companie, ci, de cele mai multe ori, doar cainii si pisicile. 26 din actul normativ amintit anterior stipuleaza ca daca "o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia".

Asadar, in legislatia care reglementeaza viata la bloc nu exista prevederi clare privind instituirea unei taxe pentru animalele de companie care traiesc la bloc, dar permite asociatiilor de proprietari sa ia o astfel de hotarare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro