Cat de important este timpul petrecut de parinti alaturi de copil. "Nu putem sa-l amanam la nesfarsit fiindca va rabufni"
Parintii ar trebui sa urmeze o scoala pentru a invata cum sa isi creasca in mod corect copiii, cred psihologii pentru ca sunt multe aspecte de care trebuie sa tina cont. El are nevoie de momente de creativitate cu parintele sau, sa deseneze, sa se joace, sa i se citeasca povesti, sa asculte muzica, sa faca puzzle etc, pentru ca pe moment el se va linisti, dar in sufletul sau va acumula o frustrare", mai spune Oana Grosu.
Parintii ar trebui sa urmeze o scoala pentru a invata cum sa isi creasca in mod corect copiii, cred psihologii pentru ca sunt multe aspecte de care trebuie sa tina cont. "Cred ca adultii ar trebui, in masura in care este posibil, sa isi acorde cel mult o jumatate de ora de relaxare, de mers la o sala de sport, de meditatie, de mers pe jos, pur si simplu, inainte de a ajunge acasa pentru ca ei duc acasa cu un de informatii negative pe care le acumuleaza la serviciu. Daca ne roaga sa ii ajutam la teme sau sa ne jucam cu ei trebuie sa facem aceste lucruri, care, pana la urma inseamna petrecerea unui timp de calitate cu ei. Daca ii repezim si le spunem ca suntem obositi, ca nu avem timp sau ne rastim la ei si le spunem sa ne lase in pace, nu e deloc bine", crede Oana Grosu, psiholog in cadrul Hymarco Clinique din Targoviste. In momentul in care noi nu avem rabdare cu ei sa le explicam, sa ne jucam, sa le dam ce doresc, el preia din comportamentul nostru si il propaga in mediul lor social, la gradinita, la scoala, in parc si ulterior ca adult", adauga Oana Grosu. Va cauta permanent sa fie in centrul atentiei, sa se faca ascultat, pentru ca el are deficit pe aceasta latura: nu primeste afectiune, rabdare, atentie. "Va invata si el sa raspunda urat, sa reactioneze violent, sa nu aiba rabdare, sa nu ofere suficient timp unei sarcini pentru a o termina, pentru ca va dori sa obtina un rezultat rapid". El are nevoie de momente de creativitate cu parintele sau, sa deseneze, sa se joace, sa i se citeasca povesti, sa asculte muzica, sa faca puzzle etc, pentru ca pe moment el se va linisti, dar in sufletul sau va acumula o frustrare", mai spune Oana Grosu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro