Cat de exagerata este decizia de a elimina porcul si carnatii din manualele scolare ca sa menajam islamistii

Cat de exagerata este decizia de a elimina porcul si carnatii din manualele scolare ca sa menajam islamistii

In incercarea de a impaca toate societatile si culturile celor 200 de tari in care vand carti, editorii de la Oxford University Press au recomandat autorilor de manuale si carti pentru copii sa nu mai scrie despre purcelusi. Oxford University Press este o editura veche de sute de ani, cu o cifra de afaceri uriasa si care distribuie carti in toata lumea, deci au un grad de vizibilitate foarte mare", a explicat Niculescu.

acum 88 luni (16 Jan 2015)

In incercarea de a impaca toate societatile si culturile celor 200 de tari in care vand carti, editorii de la Oxford University Press au recomandat autorilor de manuale si carti pentru copii sa nu mai scrie despre purcelusi.

Imaginati-va o carte cu povesti despre aventurile lui Winnie the Pooh (ursuletul de plus) fara cel mai bun prieten al lui, micutul porc roz Piglet, sau povestea celor trei purcelusi, dar cu iepurasi in locul protagonistilor principali. Autorii de manuale spun ca decizia este o exagerare a corectitudinii politice si ca este imposibil sa impaci pe toata lumea si toate culturile de pe Pamant. Pe sistemul acesta, poti sa le ceri autorilor de manuale sa nu mai scrie despre vaci si lapte, fiindca vaca este sfanta in India si jignim sensibilitatile comunitatilor indiene. Imi aduce aminte de metafora lui Francisco de Goya - Cand somnul ratiunii naste monstri", a comentat Stas.

In Romania, manualele Oxford University Press sunt distribuite de editura Niculescu. Contactat de "Adevarul", Andrei Niculescu, developement manager al editurii, a explicat ca nu cunoaste instructiunile transmise autorilor de manuale fiindca ei doar distribuie manualele. Oxford University Press este o editura veche de sute de ani, cu o cifra de afaceri uriasa si care distribuie carti in toata lumea, deci au un grad de vizibilitate foarte mare", a explicat Niculescu.

Scandalul "purcelusilor" in Marea Britanie

Potrivit unui comunicat de presa al editurii Oxford University Press, citat de the National Post, indicatiile sunt pentru "autorii britanici care realizeaza carti ce vor fi distribuite unui public international. Materialele noastre sunt vandute in peste 200 de tari, astfel ca, fara sa facem compromisuri si fara sa obligam, ii rugam pe autorii de materiale educationale sa se gandeasca si la diferentele culturale si sensibilitatile diverselor culturi".

Problem... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro