Cat de des trebuie sa mearga femeile insarcinate la dentist

Cat de des trebuie sa mearga femeile insarcinate la dentist

Daca este posibil, tratamentele in primul trimestru si in a doua jumatate al celui de-al treilea trimestru vor fi evitate, deoarece acestea sunt cele mai importante momente in dezvoltarea organelor copilului si este bine sa nu expunem corpul la factori de risc si stres suplimentar.

acum 79 luni (11 Jul 2016)

Este indicat sa-ti faci un consult amanuntit inainte de a ramane insarcinata, pentru a rezolva orice problema ce necesita anestezie si/sau radiografie.

In timpul sarcinii

Primul pas pe care este nevoie sa-l faci atunci cand ramai insarcinata este sa-l anunti pe medicul dentist de starea ta. Daca este posibil, tratamentele in primul trimestru si in a doua jumatate al celui de-al treilea trimestru vor fi evitate, deoarece acestea sunt cele mai importante momente in dezvoltarea organelor copilului si este bine sa nu expunem corpul la factori de risc si stres suplimentar. In al treilea trimestru devine oricum foarte dificil sa stai mult intinsa pe spate, asa ca majoritatea lucrarilor si interventiilor ar trebui realizate in cel de-al doilea trimestru, perioada in care este permisa si anestezia.

De asemenea medicul stomatolog trebuie sa stie daca urmezi vreun tratament medicamentos sau iei vitamine prenatale prescrise de medicul ginecolog pentru a-ti putea personaliza tratamentul.

Namolul terapeutic te poate scapa de afectiunile ginecologice

Dieta de weekend. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro