Cat de des trebuie sa faca sex un cuplu pentru ca ambii parteneri sa fie cu adevarat fericiti

Cat de des trebuie sa faca sex un cuplu pentru ca ambii parteneri sa fie cu adevarat fericiti

Este posibil ca un cuplu fericit sa faca sex o data pe saptamana pentru ca asa vor cei doi, sau sa faca asta deoarece partenerii cred ca asa trebuie, fiindca la fel fac si altii.

acum 62 luni (20 Nov 2015)

Studiul se bazeaza pe analizarea unor sondaje la care au luat parte peste 30.000 de americani, in decursul a 40 de ani. Este posibil ca un cuplu fericit sa faca sex o data pe saptamana pentru ca asa vor cei doi, sau sa faca asta deoarece partenerii cred ca asa trebuie, fiindca la fel fac si altii.

Concluzia studiului este surprinzatoare, pentru ca studiile anterioare sugerau ca un cuplu este cu atat mai fericit cu cat face sex mai des.

"Oamenii asociaza sexul cu fericirea, cred ca actul sexual este un aspect al vietii care ne face foarte fericiti", spune Amy Muise, de la Universitatea din Toronto, care este coordonatoarea studiului.

Cu toate acestea, datele arata ca persoanele care fac sex mai des de o data pe saptamana nu se declara mai fericite.

Thea Cacchioni, sociolog la Universitatea Victoria din British Columbia, spune ca oamenii se simt acum obligati sa faca sex mai des, din cauza hipersexualizarii societatii noastre. In realitate, nimeni nu simte mereu dorinta sau nevoia de a face sex, dar unele persoane se considera vinovate, anormale, daca nu fac asta, de aici si presiunea unor contacte cat mai frecvente.

Ca dovada, o singura partida pe saptamana pare sa fie suficienta pentru ca partenerii sa fie fericiti si sa simta ca relatia lor merge foarte bine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro