Cat de des e normal sa-ti complimentezi partenerul de viata. Punctul in care magulirile devin hrana-surogat toxica

Cat de des e normal sa-ti complimentezi partenerul de viata. Punctul in care magulirile devin hrana-surogat toxica

"Persoanele cu o nevoie exagerata de a primi complimente ascund o problema de acceptare, de cele mai multe ori este critica, imbufnata, rautacioasa, iar complimentele devin o hrana-surogat.

acum 75 luni (7 Nov 2016)

Momente care se intampla mai rar in cazul unora, poate doar o data pe saptamana, intr-un moment de relaxare, sau poate de cateva ori pe zi, in cazul altora.

"Avem cu totii nevoia de a primi complimente, diferenta consta in calitatea acestora, nivelul si periodicitatea cu care am fost obisnuiti in copilarie. Daca n-au o tendinta cu efect coruptibil, de manipulare, atunci sunt binevenite cat mai des.

Partenerii dintr-un cuplu nu vor resimti niciodata la fel nevoia de a fi complimentati sau de a complimenta. Nevoia de a complimenta mai mult o resimte cel care are o anumita nesiguranta, sau o nereusita, sau are nevoie de certitudine. Mai grav este insa atunci cand cineva simte nevoia constanta si continua de a primi complimente.

"Persoanele cu o nevoie exagerata de a primi complimente ascund o problema de acceptare, de cele mai multe ori este critica, imbufnata, rautacioasa, iar complimentele devin o hrana-surogat. Deci complimentarea intre partenerii unui cuplu este bine sa fie autentica, altruista si clara, ori de cate ori simte unul din parteneri, dar nu pentru a obtine ceva de la celalalt astfel", afirma Calin Secan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro