Cat de buna este berea pe timp de vara - explicatia specialistilor. Ingrasa sau nu delicioasa licoare din hamei

Cat de buna este berea pe timp de vara - explicatia specialistilor. Ingrasa sau nu delicioasa licoare din hamei

Acum, de cativa ani, a aparut si la noi berea cu diverse arome de fructe, care este si mai indicata deoarece, pe de-o parte, nu contine aproape deloc alcool, si, pe de alta parte, incurajeaza consumul de bere in randul persoanelor care, in mod obisnuit, nu consuma acest lichid. Nu in ultimul rand, un alt beneficiu al consumului de bere mai ales pe timp de vara - dar in cantitati moderate, este reprezentat de faptul aduce un aport important de siliciu in organism datorita faptului ca provine din doua surse naturale, apa si orz.

acum 98 luni (26 Jul 2015)

Berea este recomandata pentru vara chiar de catre specialisti pentru multiplele sale efecte benefice asupra organismului. Felicia Rusu, medic de familie in Slatina, afirma ca berea este indicata a fi consumata vara in cantitati mici pentru a aduce cu sine beneficiile dorite in corpul uman, mai ales ca are un continut redus de alcool.

"Berea contribuie la o excelenta hidratare a organismului ca si completare a consumului de apa, dar aduce cu sine si o serie de vitamine necesare mentinerii acestuia in forma optima, in special vitamine ce apartin complexului B - B3, B2, B6, B9, B12. Acest lucru se datoreaza faptului ca berea este fabricata doar din ingrediente naturale - cereale, hamei, drojdie de bere si apa, astfel ca pastreaza o buna parte din proprietatile acestora, inclusiv fibrele provenite din cereale si antioxidantii cedati de hamei", explica dr.

Cercetari recente sugereaza ca vitaminele de tip B (respectiv B6, B9 si B12), care se regasesc in aceasta bautura, pot furniza celor care consumpa bere o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare fata de celelalte persoane neconsumatoare.

Un mit legat de consumul de bere este cel referitor la faptul ca berea ingrasa.

Berea rehidrateaza dupa efort fizic, creste nivelul de colesterol bun (HDL) si reduce riscul formarii pietrelor la bila si rinichi deoarece are un continut redus de calciu si e bogata in magneziu. Acesta din urma este un alt motiv pentru care aproape fiecare doctor recomanda consumul unui pahar de bere pe zi, aceasta si datorita aportului crescut de apa din bere ce are ca rezultat formarea si excretia de urina (diureza).

Cantitatea zilnica de bere recomandata oricui este de 660 ml. Acum, de cativa ani, a aparut si la noi berea cu diverse arome de fructe, care este si mai indicata deoarece, pe de-o parte, nu contine aproape deloc alcool, si, pe de alta parte, incurajeaza co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro