Cat de bine cunoasteti istoria Romaniei? 10 intrebari si raspunsuri

Cat de bine cunoasteti istoria Romaniei? 10 intrebari si raspunsuri

a) Ion Iliescu b) Nicolae Vacaroiu c) Petre Roman Raspunsuri corecte: 1 - b, 2 - a, 3 - b, 4 - a, 5 - a, 6 - c, 7 - b, 8 - a, 9- b, 10 - c.

acum 90 luni (10 Oct 2016)

a) Mihail Kogalniceanu b) Barbu Catargiu c) Apostol Arsache 2. Langa ce oras a avut loc "Atacul de noapte", batalia castigata, in 1462, de Vlad Tepes impotriva otomanilor? a) Targoviste b) Targu Mures c) Pitesti 3. a) 1864 b) 1859 c) 1860 4. a) Scrisoarea lui Neacsu b) Invataturile lui Neagoe basarab catre fiul sau Teodosie c) Palia de la Orastie 5. In ce an a fost numit Nicolae Ceasescu in functia de presedinte al Romaniei a) 1974 b) 1965 c) 1970 6. a) 1848 b) 1818 c) 1821 7. a) 1420 b) 1418 c) 1428 8. a) Vasile lupu b) Constantin Serban c) Stefanita Lupu 9. In ce an a intrat Romania in Primul Razboi Mondial a) 1915 b) 1916 c) 1917 10. a) Ion Iliescu b) Nicolae Vacaroiu c) Petre Roman Raspunsuri corecte: 1 - b, 2 - a, 3 - b, 4 - a, 5 - a, 6 - c, 7 - b, 8 - a, 9- b, 10 - c. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro