Cat de adevarata este expresia "ne nastem singuri, murim singuri": explicatia psihologilor

Cat de adevarata este expresia

De multe ori, preluam anumite sabloane si ne limitam viziunea asupra vietii prin tot soiul de programe, de cele mai multe ori negative. Prin urmare, alegerile noastre in viata tin de emotii, in sensul ca ceea ce simti ca ti se potriveste, acel lucru il vei alege, si de mentalitate, de nivelul de pregatire intelectuala, pentru a identifica diversele programe negative cu care suntem bombardati zilnic si a le elimina din subconstientul nostru.

acum 54 luni (18 Jul 2016)

De multe ori, preluam anumite sabloane si ne limitam viziunea asupra vietii prin tot soiul de programe, de cele mai multe ori negative.

Cei care cred, dimpotriva, opusul, vor muri inconjurati de familie, de cei dragi. Fizic, nimeni nu se naste singur, pentru ca ai cel putin mama langa tine si nici nu mori singur, dar daca tu ca individ esti extrem de sablonat si crezi in aceasta expresie , pot sa fie 100 de persoane langa tine la momentul mortii, pentru ca nu ii vei vedea", explica pihologul Stelian Chivu .

Acest tip de program functioneaza prin programarea neurolingvistica, iar cei care cred in el, vor ajunge sa aiba parte finalmente de ceea ce cred. Desi nu pare la prima vedere, expresia "ne nastem singuri, murim singuri" este o forma de manipulare prin impregnarea unui program de frica.

Ea este folosita de diverse persoane, pentru a induce ideea ca doar prin ele cei in cauza vor reusi sa isi gaseasca scopul, menirea in viata. Practic, persoanele respective sunt atrase alaturi de un grup, de o comunitate, prin inducerea unei frici generate de expresia "ne nastem singuri, murim singuri".

"De teama sa nu moara singuri, erau in stare sa faca orice"

Dacii nu aveau frica de moarte.

"Am avut pacienti, care de teama sa nu moara singuri, erau in stare sa faca orice. Se ajungea la scene halucinante, in sensul ca muribundul tinea de mana o persoana draga, de teama sa nu cumva sa moara singur. Avea o frica cronica, ca persoana draga sa nu se duca 5 minute la toaleta si in acel interval de timp sa moara", ne declara psihologul Stelian Chivu.

Expresia "ne nastem singuri, murim singuri" este legata de alta expresie atat de draga romanilor "ce ti-e scris, in frunte ti-e pus", ce inseamna ca fiecare din noi are un destin, ce nu poate fi schimbat.

Daca tot vorbim de expresii, una cat se poate de real... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro