Cat costa Vila RA-APPS locuita de Geoana. Guvernul vrea sa o vanda

In luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriasilor RA-APPS, pe care figura, printre altii, si Mircea Geoana, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri patrati, la acel moment Geoana precizand ca singurul motiv pentru care a continuat sa locuiasca in casa RA-APPS a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare sau construire a unei locuinte proprietate personala.

acum 53 luni (18 Dec 2014)

Guvernul scoate la vanzare vila RA-APPS locuita de Mircea Geoana, aceasta fiind trecuta joi pe lista imobilelor care vor fi scoase la vanzare in primele zile ale anului viitor, prin licitatie deschisa cu strigare.

Poptrivit Mediafax, vila, cu etaj si mansarda, are 8 camere si o suprafata de 271 metri patrati, dispunand de un teren de 550 metri patrati.

Vila este scoasa la vanzare dupa ce, in urma cu trei saptamani, Comitetul Executiv National al PSD a votat excluderea din partid a lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova, iar Geoana a renuntat la functia de Inalt reprezentant al prim-ministrului, care ii dadea dreptul la o locuinta RA-APPS.

La inceputul lunii decembrie, Mircea Geoana a anuntat ca va notifica Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) despre faptul ca este in curs de mutare si ca va renunta la contractul cu regia, el mentionand ca le transmite celor care au pus presiune, inclusiv prin mijloace mediatice, referitor la tema casei in care sta, ca sunt "penibili".

El a aratat ca plateste o chirie lunara de peste 3.000 euro pentru casa de la RA-APPS.

In luna ianuarie a anului trecut, Guvernul a prezentat lista chiriasilor RA-APPS, pe care figura, printre altii, si Mircea Geoana, cu o chirie de 3.195 euro pentru 8 camere de 246 metri patrati, la acel moment Geoana precizand ca singurul motiv pentru care a continuat sa locuiasca in casa RA-APPS a fost legat de pregatirea unei solutii definitive de achizitionare sau construire a unei locuinte proprietate personala. Geoana, atunci presedinte al Senatului, a declarat la acel moment ca asteapta precizari suplimentare de la regie pentru a decide daca va cumpara sau nu imobilul in care locuieste cu chirie in calitate de demnitar.

Geoana declara, in 2008, intr-un interviu acordat Mediafax, ca a contractat un credit ipotecar de la o banca in vederea finantarii unui contract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unui apartament intr-un bl... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro