Cat costa vacanta intersemestriala la schi. "Nu-i sfatuiesc pe parinti sa mearga din pensiune in pensiune"

Cat costa vacanta intersemestriala la schi.

Chiar si in statiunile in care nu exista partii pentru schi pornesc de la 104 lei/zi/persoana si, in functie de confort, de stelele hotelului, pot creste. La pensiune va puteti caza la preturi incepand de la 60 lei, in functie de statiune si de apropierea de partiile de schi, daca exista, si pot ajunge si la preturi apropiate de cele practicate de hoteluri.

acum 80 luni (23 Jan 2018)

Pe 3 februarie elevii intra, din nou, pentru o saptamana, in vacanta, iar multi parinti le-au pregatit iesirile la munte. Sunt cativa ani de cand parintii ies, in aceasta perioada, la schi, mai mult in Romania si Bulgaria", a declarat Nicolae Durla, reprezentantul unei agentii de turism din Slatina. Chiar si in statiunile in care nu exista partii pentru schi pornesc de la 104 lei/zi/persoana si, in functie de confort, de stelele hotelului, pot creste.

In statiunea Calimanesti, unde tour-operatorii ii imbie pe clienti cu o vacanta petrecuta la aqua-park, cu jacuzzi, sauna, hidroterapie etc., in pretul de 312 lei/3 zile/1 persoana este inclusa o fisa-cont de 135 lei/persoana pentru mancare, la restaurantul cu autoservire.

Pe Valea Prahovei, unde locurile sunt ocupate intr-un grad de 90%, o camera dubla intr-un hotel de patru stele costa 70 euro/zi, cu mic dejun inclus.

Bulgaria va fi, si pentru aceasta perioada, cum s-a intamplat si de Craciun si Revelion, o destinatie intens solicitata. Preturile in hoteluri de patru stele ajung la 26 euro/zi/persoana, hotelierii asigurand in acest pret si transportul la baza partiei.

In zona Ranca, unde cel mai sigur va adresati direct hotelurilor sau pensiunilor, putini hotelieri lucrand cu agentiile, preturile pornesc de la 60 lei/zi/persoana, cu mic dejun inclus. In Romania si Bulgaria, in plus, exista si posibilitatea cumpararii unor pachete de 3-4 nopti", a mai spus Durla.

Pentru cei care nu mai gasesc prin intermediul agentiilor locuri libere ramane varianta de a suna direct la hotel sau pensiune. De nedorit, in schimb, recomanda reprezentantul agentiei de turism, este sa plecam in vacanta cu gandul ca "vedem noi, acolo". "Nu recomand sa se mearga din pensiune in pensiune, pentru ca s-ar putea sa o pateasca, de la conditii improprii, pana la un pret pe care vor fi obligati sa-l accepte", a mai spus Durla.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro