Cat costa vacanta ieftina la mare si la munte. Atentie la detalii!

Cat costa vacanta ieftina la mare si la munte. Atentie la detalii!

Intr-o astfel de oferta, de exemplu, un sejur care cuprinde cinci nopti de cazare, la un hotel de 2 stele, in Mamaia, la inceputul lunii iulie, perioada 3-8 iulie, pretul era de 435/sejur/persoana, in 10-15 iulie creste la 585 lei/sejur/persoana, in 24-29 iulie creste din nou si ajunge la 685 lei/sejur/persoana, insa va scadea in august, pentru 21-26 august oferta fiind de 535 lei. Preturi comparabile si chiar mai mari la munte Daca la mare pensiunea, cel putin financiar, e o varianta mai ieftina, preturile la cazare pornind, pentru camera dubla, chiar si de la 60 lei/noapte, dar ajungand si la 180 - 230 de lei pe noapte si chiar mai mult, pe masura ce se adauga stelele, una dintre ratiuni fiind, probabil, distanta mai mare fata de plaja, la munte diferenta de pret e mai mica.

acum 54 luni (14 Jul 2016)

Cea mai buna "afacere", o recunosc toti cei care viseaza ca macar o data pe an sa plece cateva zile si sa uite de grijile zilnice, este sa-ti rezervi vacanta din vreme.

La o cautare simpla pe Internet, in urma cu doar doua saptamani ai fi gasit oferte aproape de nerefuzat pe litoralul bulgaresc, in hoteluri de 3 si 4 stele, in regim All Inclusive, la preturi, in medie, de 500- 550-600 euro.

Daca nu vrei ca in vacanta sa-ti bati capul alergand pe la terase si asteptand, eventual cu mutrele plangacioase ale celor mici scrutandu-te de pe margine, sa-ti vina randul sa comanzi ceva la "impinge tava", cauti, probabil, un hotel cu pensiune completa. Cel mai ieftin, la doua stele, doua stele plus si trei stele, sa spunem pentru doi adulti si doi copii, depaseste binisor un buget de 2.500 lei.

De precizat ca preturile nu variaza doar in functie de rangul hotelului, ci si de statiune. La doua zile distanta, diferenta la cazare poate fi si mai mare de 200 de lei, daca ai trecut cu vacanta in a doua parte a lunii iulie, nemaivorbind de faptul ca ofertele de genul "platesti 4 nopti, stai 5" dispar ca prin farmec si le mai regasesti de-abia spre sfarsitul lunii august.

Pensiunile, varianta preferata de familisti

In afara solutiei de a cauta pe Internet, pur si simplu, o varianta de vacanta, pe foarte multe site-uri putand efectiv sa simulezi mai multe situatii si sa obtii preturi pe care sa le compari, iar la final sa si faci rezervare, exista oferte promotionale transmise diverselor sindicate, asa ca intrebati in stanga si-n dreapta.

Intr-o astfel de oferta, de exemplu, un sejur care cuprinde cinci nopti de cazare, la un hotel de 2 stele, in Mamaia, la inceputul lunii iulie, perioada 3-8 iulie, pretul era de 435/sejur/persoana, in 10-15 iulie creste la 585 lei/sejur/persoana, in 24-29 iulie creste din nou si ajunge la 685 lei/sejur/persoan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro